Jari Huttunen toinen Kanarialla: “Arvosanaksi annan kouluasteikolla seiskan”

8.5.2017 / 11:11
Asvalttirallia mainioissa puitteissa. Sitä oli Jari Huttusen kisa EM-sarjan Kanarian osakilpailussa. (kuva: Opel Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Viikonloppuna Gran Kanarialla ajettu rallin EM-sarjan toinen osakilpailu toi Suomeen palkintokorokepaikan, kun 23-vuotias suomalaislupaus Jari Huttunen nappasi Junior U27-luokasta toisen sijan.

Opel Motorsportin Opel Adam R2-autolla kilpaileva Huttunen jäi luokan voittaneesta brittikuljettaja Chris Ingramista 20,5 sekuntia. Kolmanneksi ajoi tshekki Karel Kupec, joka hävisi Huttuselle 48,4 sekuntia.

Kanarian kakkostila oli avauskauttaan EM-sarjassa kilpailevalle Huttuselle uran ensimmäinen podiumpaikka rallin EM-tasolla. Marcus Grönholmin suojatti ei kisan jälkeen kuitenkaan liikoja hurrannut suoritukselleen.

– Viikonlopun arvosanaksi annan kouluasteikolla seiskan. Kakkossijasta saimme toki hyvät pisteet loppukautta ajatellen, mutta eihän se täysin tyydytä, sillä voitosta ajetaan. Tällä kertaa tämä sijoitus oli nyt otettava, Huttunen sanoo.

Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon voittokamppailu koki kolauksen jo kilpailun avauserikoiskokeella, kun suomalaispari jäi reilun 25 kilometrin matkalla pohja-ajasta 19,5 sekuntia.

– Auton säädöt eivät olleet sopivat, käytännössä se puski ekalla pätkällä koko ajan, joten jouduin ajamaan renkaita säästellen ja siitähän ei kello tykännyt. Tiimi teki auton alustaan kisan aikana jatkuvasti muutoksia ja loppua kohden vauhtimme parantui. Se ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt tallikaverin haastamiseen, kun ero venähti alussa niin isoksi.

Kahden päivän ja 12 erikoiskokeen reitillä Huttunen ajoi yhden pohja-ajan.

– Tyhmiä riskejä ei otettu ja alustan säätöjä lukuun ottamatta auto toimi kuin kello. Oli ilo huomata, miten paljon paremmin esimerkiksi auton jarrut kestävät kovissa olosuhteissa verrattuna viime vuoden astetta miedompaan autoon.

Rallin EM-sarja jatkuu Junior U27-luokan osalta elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Puolassa ajettavalla Rally Rzeszow -asfalttirallilla. Kahden osakilpailun jälkeen Jari Huttunen on sarjan pistetilanteessa kolmantena.

Lähde: Team GRX:n tiedote


Facebook kommentit