Jari Huttusella voitokas testikilpailu Seinäjoella – “Ihan hyvä maku jäi”

16.6.2019 / 11:59
Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajoivat voittoon Pohjanmaa Rallissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Seinäjoen ympäristössä perjantaina ja lauantaina ajetussa SM-rallissa, Pohjanmaa Rallissa, lisäväriä kilpailuun toi Hyundain WRC-autolla kilpaillut Jari Huttunen.

Jari Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo voittivat Pohjanmaa Rallissa odotetusti yleiskilpailun, WRC-autolle kun ei tunnetusti R5-luokan autoilla pärjätä ja varsinkaan silloin, kun sitä WRC-autoa ohjastaa Huttusen kaltainen rattitaituri. Huttuselle uran toinen kokemus WRC-autolla kilpailemisesta tottakai oli arvokas tulevaisuuden kannalta ja samoin se oli arvokas myös Hyundai-tallille kilpailun myötä saadun testin kautta, elokuussa ajettavaa Suomen MM-rallia varten.

– Ihan hyvä maku jäi. Muutettiin autoa vähän ja saatiin se paremmaksi. Keli toi omat haasteensa säätöjen hakemiseen. Kaikki kilsat on kuitenkin aina eteenpäin. Nopeat oli tiet Pohjanmaalla ja rajoitin tuli tutuksi, Huttunen kommentoi rallin SM-sarjan tiedotteessa.

Se missä Huttunen seuraavaksi kilpailee ja millä autolla, on tällä hetkellä täydellinen kysymysmerkki. Huhumylly on vienyt kiuruvetistä Hyundain kolmannen WRC-auton rattiin Suomen MM-ralliin Thierry Neuvillen ja Andreas Mikkelsenin tallikaveriksi, mutta toistaiseksi Hyundai ei ole vielä julkistanut kokoonpanoaan kuljettajien osalta MM-sarjan seuraavaan osakilpailuun.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit