Jari Huttusen huippuvire sai jatkoa Virossa – “Tottakai arvostan tätä voittoa”

25.8.2020 / 12:10
Jari Huttunen ajoi Virossa komeaan luokkavoittoon (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari Huttunen teki onnistuneen paluun sorateille kilpailujen osalta, kun Hyundai-kuljettaja ajoi viime sunnuntaina Virossa käydyssä kovatasoisessa Louna-Eesti Rallissa R5-luokan voittoon.

Vaikka Louna-Eesti Ralli olikin Viron rallisarjan kauden toinen osakilpailu, niin kaikki mukana olleet lajin kovat nimet eivät sarjapisteitä miettineet, vaan ajatuksissa oli saada onnistunut kenraali Virossa parin viikon päästä ajettavaa MM-rallia silmällä pitäen. Yksi heistä oli Jari Huttunen, 26, joka yhdessä kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa jatkoi erinomaista koronatauon jälkeistä aikaa nappaamalla R5-luokasta komean voiton jännittävien vaiheiden jälkeen.

– Tottakai arvostan tätä voittoa, vaikka päivän päätavoite olikin valmistautuminen Viron MM-ralliin. Osoittihan tämä ainakin sen, että kyllä me ihan jyvällä olemme soralla ajamisessa, vaikka edellisestä sorarallista onkin aikaa vierähtänyt. Matkaan mahtui yksi ajovirhe, kun sammutin auton kakkospätkän lähdössä. Siinä meni arviolta 4-5 sekuntia, Huttunen kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Louna-Eesti Rallissa ajettiin kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 101 kilometriä. Reitti muodostui neljästä erikoiskokeesta, jotka jokainen ajettiin kahteen kertaan. Huttusen lisäksi R5-luokassa mukana olivat muun muassa Huttusen tavoin Hyundailla kilpailleet Nikolay Gryazin ja Ole Christian Veiby, Skoda-duo Eerik Pietarinen ja Teemu Asunmaa, sekä Fordin R5-autolla ajotuntumaa pitkän kilpailutauon jälkeen hakenut M-Sportin tehdaskuljettaja Teemu Suninen.

– Lähtöluettelo on mielenkiintoinen, mutta mitään suuria paineita sijoituksen suhteen ei oteta. Tavoite on hyvä olla palkintokorokkeella kuten aina, jos tässä lajissa mielii eteenpäin. Mutta tärkeintä on saada kaikki hyöty irti kahden viikon päästä ajettavaa MM-rallia varten. Perjantaina ajamme testipäivän, jossa saamme toivottavasti säädöt kohdalleen sunnuntaita varten, Huttunen taustoitti kilpailun alla.

Helmikuussa ajetun Ruotsin MM-rallin jälkeen Huttusella, kuten monella muullakin rallikuljettajalla, oli kilpailuista koronapandemian aiheuttama pitkä tauko, joka päättyi heinäkuussa Tshekissä ajetussa Bohemia Rallissa. Kolmen asfalttikilpailun jälkeen Huttunen teki Virossa paluun pitkän tauon jälkeen jälleen sorateille, edellisen sorakilpailunsa kiuruveteläinen kun oli ajanut viime vuoden elokuussa Suomen MM-rallissa.

– Odotan innolla, miten auto osuu soralla käteen, sillä se on lumen lisäksi luontaisin ajoalusta minulle. Talvella Ruotsin MM-rallissa automme suorituskyky oli hyvä, toivottavasti sama tahti jatkuu täälläkin. Erikoiskokeet ovat luonteeltaan nopeita ja Suomeen verrattuna sorapinta on liukkaampi, mutta kyllähän niiden pitäisi suomalaiselle hyvin sopia, Virossa Hyundain tehdastallin kalustolla kilpaillut Huttunen ennakoi.

“Viimeisellä lenkillä oli iskun paikka”

Kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen kilpailijoiden saapuessa huoltotauolle, oli Huttunen luokassa kolmantena, 5,5 sekunnin päässä johdossa ajanutta Pietarista perässä. Kahdella seuraavalla erikoiskokeella kärki tiivistyi, kun Gryazin otti johtopaikan haltuunsa, mutta Pietarinen ja Huttunen mahtuivat 1,4 sekunnin sisään yhdessä venäläisen kanssa.

Viidennellä erikoiskokeella Huttunen putosi neljänneksi, 4,3 sekunnin päähän kärjestä ja vaikka sijoitus kuudennalla erikoiskokeella nousikin toiseksi, ero kärkeen kasvoi 4,9 sekuntiin. Kahdella viimeisellä erikoiskokeella Huttunen kuitenkin ajoi kilpailun ensimmäiset pohja-aikansa ja nousi niiden myötä komeaan luokkavoittoon, 3,3 sekunnin erolla Gryaziniin nähden. Pietarinen oli kolmas, häviten Huttuselle 11 sekuntia.

– Huomasimme päivän aikana, että vauhtimme oli aina parempaa, kun erikoiskokeet ajettiin toista kertaa, joten viimeisellä lenkillä oli iskun paikka. Ajoimme kaksi viimeistä erikoiskoetta täysillä, mutta kuitenkin ilman riskejä. Oli mukava päivä ja kohtuullisen hyvätasoinen kamppailu voitosta. Ajoimme nousujohteisen kisan ja nyt tulos oli paras mahdollinen. Tiet olivat sellaisia kuin parin vuoden takaa muistinkin, eli nopeita ja pinnaltaan liukkaita. Niitä oli kiva ajaa, Huttunen kehui.

Huttuselle koronatauon jälkeiset kilpailut ovat tuoneet erinomaisia tuloksia. Bohemia Rallista (Tshekki) muistetaan erityisesti kilpailun avauspäivä, kun Huttunen saapui yötauolle johtoasemassa, jättäen taakseen rallin moninkertaisen voittajan Jan Kopeckyn. Rally di Alba -kilpailun voittotaistelussa Italiassa Huttunen pisti Hyundain tehdaskuljettajan Craig Breenin tiukille, häviten kuitenkin silloin niukasti irlantilaiselle, mutta taakse jäi muun muassa rallin MM-sarjan tunnettu asfalttispesialisti Dani Sordo.

Puolan rallisarjan osakilpailussa Huttunen taisteli voittoon, vaikka matkalle mahtuikin tekniikkamurheita auton kanssa. Kolmen onnistuneen asfalttikilpailun ja nyt tulleen Louna-Eesti Rallin luokkavoiton jälkeen Huttunen ja Lukka voivat suunnata 5.-6. syyskuuta ajettavaan Viron MM-ralliin hyvillä mielin. Palloilu-urheilusta tuttua termiä siteeraten, “paketti on hyvin kasassa”.

– Tämä kisa toimi hyvänä valmistautumisena Viron MM-ralliin ja tämän lisäksi ajamme vielä yhden testipäivän ennen sitä. Hyvillä mielin voi nyt valmistautua tulevaan, Viron MM-rallissa puolalaisen 2Brally-tiimin Hyundain rattiin palaava Huttunen päätti.

Louna-Eesti Ralli 2020 ja R5-luokan lopputulokset

1) Jari Huttunen (Hyundai i20 R5) 52.06,5
2) Nikolay Gryazin (Hyundai i20 R5) + 3,3
3) Eerik Pietarinen (Skoda Fabia R5) + 11,0
4) Ole Christian Veiby (Hyundai i20 R5) + 13,5
5) Teemu Asunmaa (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 26,9
6) Teemu Suninen (Ford Fiesta R5) + 30,6

Huttusen keskinopeus: 116,9 km/h
Pohja-ajat: Gryazin 3, Huttunen 2, Pietarinen 2, Veiby 1

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Jari Huttusen kommentit: Tiedote


Facebook kommentit