MOTORSPORT

Jari Huttusen nousujohteinen ura jatkuu Hyundailla – “Looginen askel eteenpäin”

Viime vuonna rallin MM-sarjassa WRC3-luokan mestaruuden voittanut Marcus Grönholmin suojatti Jari Huttunen kilpailee tänä vuonna Hyundailla WRC2-luokassa, saaden tallikavereikseen Oliver Solbergin ja Ole Christian Veibyn.

Jari Huttusen, 26, kausi 2021 kilpailujen osalta käynnistyy helmikuun viimeisenä viikonloppuna ajettavalla Rovaniemen MM-rallilla. WRC3-luokan hallitseva mestari kilpailee tänä vuonna WRC2-luokassa, saaden tallikavereikseen Oliver Solbergin, sekä Ole Christian Veibyn. Tästä kaksikosta Solberg kilpailee Rovaniemellä WRC-autolla, kun taas Veiby nähdään WRC2-luokassa yhdessä Huttusen kanssa.

– Odotan Rovaniemen MM-rallia innolla, samoin kuin kauden muitakin kisoja. Solbergin ja Veibyn tallikaverina on hienoa olla, sillä he ovat hyviä kuljettajia ja odotan kovaa kisaa erikoiskokeilla. Tavoitteeni rallikuljettajana on päästä MM-ralliin mukaan WRC-autolla, kuten Oliver nyt tekee Suomessa, joten kilpailumielessä pidän heitä haastajinani, Rovaniemen MM-rallin päätöspäivänä 27 vuotta täyttävä Huttunen kommentoi tiedotteessaan.

Kausi 2020 oli Huttuselle ja kartanlukija Mikko Lukalle menestyksekäs. Rallin MM-sarjassa kaksikko osallistui neljään osakilpailuun, voittaen WRC3-luokan niistä Ruotsissa ja Italian Sardiniassa. Virossa sijoitus luokassa oli toinen ja kauden päättäneessä Italian Monzan osakilpailussa kolmas, tulos, joka samalla myös varmisti mestaruuden. Tänä vuonna Huttunen ja Lukka hyppäävät luokkien osalta pykälän verran ylöspäin, WRC2-luokkaan.

– Olimme WRC3-luokan palkintokorokkeella jokaisessa rallissa johon osallistuimme ja tavoittelimme voittoa joka viikonloppu. Tänä vuonna meillä on sama tavoite WRC2-luokassa. Sitä helpottaa se, että moni ralleista on ennestään tuttu, meillä on auto, jonka tunnen hyvin ja taustalla on sama puolalaistiimi, jonka kanssa yhteistyö sujui hienosti edellisellä kaudella. Lähtökohdat viime kauden menestyksen toistamiseen ovat siis todella hyvät, Huttunen korostaa.

Huttunen kilpailee Hyundain tehdastallissa, mutta auton huollosta kauden aikana tulee pääsääntöisesti vastaamaan puolalainen 2BRally Team, jonka kanssa Huttunen teki menestyksekästä yhteistyötä jo viime vuonna.

 

Hieno hetki Italian Monzassa viime joulukuussa, Huttunen ja Lukka WRC3-mestareina (Kuva: Hyundai Motorsport).

 

 

“Jarin liittyminen WRC2-tiimiimme on hieno asia”

Huttusen taival Hyundailla käynnistyi jo syksyllä 2017, kun kiuruveteläinen voitti Hyundain nuorten kuljettajien valintatilaisuuden ja sen myötä palkinnoksi tuli seitsemän MM-rallin ohjelma WRC2-luokassa kaudella 2018. Ensimmäinen kausi Hyundailla oli vaikea, eikä todellisia huipputuloksia tullut kuin Suomen MM-rallista (WRC2-luokan toinen sija), sekä Puolan EM-rallista (yleiskilpailun toinen sija).

Kaudella 2019 Huttunen osallistui vain kolmeen MM-ralliin, mutta pääsi ensimmäistä kertaa kilpailemaan WRC-autolla, kun Hyundai hyödynsi Suomen MM-ralliin valmistautuessaan suomalaiskuljettajaa testimielessä Riihimäen ja Seinäjoen SM-ralleissa. Kahden hieman vaisumman kauden jälkeen viime vuosi olikin sitten Huttuselle todellinen “jackpot” ja sanomattakin on selvää, että se Huttusen tavoittelema WRC-debyytti MM-sarjassa lähestyy hetki hetkeltä.

– 2020 menestyksen jälkeen siirtyminen WRC2-luokkaan oli looginen askel eteenpäin Huttusen uralla. WRC3-luokan ja Puolan mestaruus osoittivat, että Jari on nopea lumella, soralla ja asfaltilla, eikä ole syytä epäillä, etteikö sama tahti jatkuisi myös tänä vuonna, Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo uskoo vahvasti.

Hyundain tiedotteen mukaan niin Huttunen, Solberg, kuin Veibykin tulevat osallistumaan tänä vuonna uuden Hyundai i20 N Rally2 -auton kehitystyöhön ja myös kilpailemaan sillä heti, kun auto on saatu luokiteltua. Huttunen sai kunnian olla viime vuonna ensimmäinen kuljettaja, joka ajoi kyseisen uutuusauton ensitestit. Jo se kertoo paljon Hyundai-tallin luottamuksesta ja arvostuksesta Huttusta kohtaan.

– Olemme tehneet paljon töitä viime kuukausina, jotta saamme hänelle tämän kauden paketin kasaan palkinnoksi viime kauden menestyksestä, joten Jarin liittyminen mukaan WRC2-tiimiimme on hieno asia, Adamo kehuu.

Rovaniemen MM-ralli ajetaan 26.-28. helmikuuta. Huttunen on aiemmin urallaan osallistunut Tunturiralliin, Rovaniemen SM-ralliin, kerran. Vuonna 2015 kilpailu SM3-luokassa toi kolmannen sijan ja kauden päätteeksi Huttunen kruunattiin samaisen luokan Suomen mestariksi.

– Uskon, että Suomen MM-rallissa Jari pääsee aloittamaan kauden vahvasti ja on voittokamppailussa haastajana mukana. Meillä on nyt tiimissämme kolme erittäin mielenkiintoista kuljettajaa ja jokainen heistä on erittäin kunnianhimoinen. Mielestäni voimme odottaa, että jokainen taistelee mestaruudesta, mutta odotan myös heidän yhteistyötään ja kovia kilpailuita, joiden myötä suoritukset paranevat jatkuvasti, Adamo muistutti.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com