Jari Huttusen tavoitteena jälleen voitto Saksan asfaltilta

14.7.2016 / 12:16
ADAC Opel Rallye Cuppia ylivoimaisesti johtava Jari Huttunen hakee jo kauden neljättä voittoa. (kuva: Jari Nurminen)

[ A- ] / [ A+ ]

Saksan ADAC Opel Rallye Cupin neljäs osakilpailu ajetaan viikonloppuna Thüringenissä. Sarjaa maksimipistein johtava 22-vuotias suomalaiskuljettaja Jari Huttunen hakee kisasta jo kauden neljättä voittoaan.

Kaksipäiväisessä kilpailussa ajetaan reilut 120 erikoiskoekilometriä haastavilla asfalttiteillä. Ralli alkaa perjantai-iltana ja maali odottaa kilpailijoita lauantai-iltana. Voittoputkensa myötä Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo lähtevät matkaan ennakkosuosikkeina.

– Tavoite on tuttu, eli voittoputkea yritetään jatkaa. Takana on yli kahden kuukauden kilpailutauko, mutta vauhdin on löydyttävä heti alussa. Olen huomannut, että ensimmäisillä erikoiskokeilla hyökkäämällä eroa on helpompi saada.

Thüringenin ralli on ensimmäistä kauttaan Saksassa ajavalle Huttuselle uusi tuttavuus kuten Opel-merkkisarjan aiemmatkin osakilpailut. Ennakkotietojen mukaan luvassa on kuivissa oloissa ajettava kilpailu.

– Sen verran olen ennakkoon kuullut, että alueen tiet ovat luonteeltaan teknisimmät mitä Saksasta löytyy. Sen pitäisi sopia meille, sillä vauhtimme on ollut parasta juuri sen kaltaisilla asfalttiteillä. Kovinta vastusta odotan jälleen ruotsalaisilta Pontus Ahmannilta ja Tom Kristenssonilta.

Jari Huttusen pistejohto ADAC Opel Rallye Cupissa on kolmen ajetun osakilpailun jälkeen 65 pistettä ennen Pontus Ahmannia. Tom Kristensson on sarjassa kolmantena jo 77 pistettä suomalaista perässä.

Lähde: Jari Huttusen tiedote


Facebook kommentit