MOTORSPORT

Jari Ketomaa perusti oman rallitiimin – “Apua nuorille kuljettajille monin tavoin”

Uusi kotimainen rallitiimi Ketomaa Racing on ostanut M-Sportilta kaksi Ford Fiesta R2 -ralliautoa, joita tarjotaan nuorten kuljettajien käyttöön.

Uuden rallitiimin tulevaisuuden tavoitteena on tuottaa ammattimaisia kuljettajia kohti rallin kansainvälistä huippua.

– Tulemme auttamaan monilla tavoin nuoria kuljettajia eteenpäin urallaan. Tiimin ensimmäinen kiinnitys kuljettajaksi on Ajari Piironen. Itse koulutan ja konsultoin nuoria tiimissämme eteenpäin, tiimin johtajana toimiva Jari Ketomaa selvittää.

Ketomaa Racingilla on jo Ford Fiesta R2T 2018 -malli, jolla Ajari Piironen on ahkerasti testannut. Tilauksessa on myös 2019-mallinen Fiesta. Vielä ei ole varmaa, tuleeko tämä auto Suomeen ennen Rovaniemen Arctic Rallia.

– Meillä on käytössä kaksi Fiestaa, molemmat autot on rakennettu M-Sportilla. Kaluston osalta ei haluta jättää mitään sattuman varaan, joten tehtiin päätös käyttää mestaritiimin tekemiä autoja. Olemme saaneet kasaan merkittävän kumppaniverkoston, kiitos heille luottamuksesta tiimiäni kohtaan jo näin alkuvaiheessa.

– Lajista riippumatta urheilu on huipputasolla kallista. Niinpä taloudelliset edellytykset uran etenemiselle on oltava kunnossa. Haluamme omalta osaltamme tarjota myös taloudellista tukea kehittyvälle kuljettajalle, Ketomaa jatkaa.

Viime vuonna junioreiden SM-sarjasta hopeaa saavuttanut Piironen ajoi viime viikonloppuna uransa ensimmäisen nuottirallinsa tiimin Ford Fiestalla. Tuloksena oli luokan toinen sija Kaloppi Rallista.

– Tämä kilpailu otettiin aivan testimielellä. Uusia asioita on tapahtunut urallani nyt nopeaan tahtiin. Täytyy ottaa kaikki oppi ja tuki vastaan, sekä yrittää kehittää nuottia ja ajamista, nuorukainen järkeili.

– Hymyssä suin saan lähteä kohti rallin SM-sarjan haasteita. Auto on oikein hyvä, mutta melko paljon erilainen kuin viime kaudella ajamani V1600-luokan vakioauto, Piironen päätti.

Ketomaa Racing -tiimi hakee parhaillaan toista nuorta kuljettajaa tiimin väreihin kilpailemaan toisella Fiesta R2 -autolla.

Lue myös! Rallin SM-avaus lähestyy, selvitimme 32 kuljettajan suunnitelmat kaudelle 2019 (14.1.2019)

Teksti: Jarno Saari, Ketomaa Racingin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com