Jari Lamminsivu Total Tarmacin avauksen ykkönen – “Radan alku melko syheröä Mitsulle”

13.5.2019 / 20:51
Jari Lamminsivu oli Mitsubishillään nopein Ikaalisissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja käynnistyi haastavissa olosuhteissa viime viikonloppuna Ikaalisten kylpylän alueella järjestetyssä osakilpailussa. Nelivetoisten voittoon kilpailussa ajoi Jari Lamminsivu Mitsubishilla ja kaksivetoisten nopein oli Tapani Grönlund Opel Corsalla.

Kärkikuskit pääsivät ajamaan ensimmäisen kierroksen kuivalla radalla, joka ratkaisi jo sijoitukset. Jari Lamminsivu on tuttu näky rallisprinteissä ja pitkän linjan kilpa-autoilija tykitti ensimmäisellä kierroksella voittoajan niukalla 0,37 sekunnin erolla. Toiseksi nelivetoisissa ajoi Tom Lindell Ford Escort WRC:llä. Paikallista väriä kolmen parhaan joukkoon toi Toni Kuortin kolmas sija Mitsubishilla.

– Kyllähän tuo radan alku oli melko syheröä Mitsulle, mutta lopussa sai jo vetää vähän kovempaakin, kun mentiin tietä pitkin. Toinen kierros meni pilalle pienen tekniikkamurheen takia, mutta sadekelillä ei olisi ollut muutenkaan mahdollista parantaa aikaa, Lamminsivu arvioi.

Kaksivetoisissa kilpailuolosuhteet alkoivat muuttua hyvin nopeasti vesisateesta johtuen. Alkupään kuljettajat pääsivät hieman kostealle radalle, mutta yltyvä sade kasteli radan kokonaan todella nopeasti kesken kierroksen. Tapani Grönlund vetäisi kunnon pohjat heti ensimmäisellä vedolla, ollen jopa 6,5 sekuntia nopeampi kuin toiseksi ajanut Paavo-Petteri Männistö. Toisesta sijasta käytiin tiukempaa vääntöä, sillä kolmanneksi ajanut Pasi Jalonen jäi vain 0,19 sekunnilla kolmanneksi.

Naisten kovinta vauhtia ajoi Sirpa Korpi Toyota Starletilla. Senioreiden nopeimman ajan kellotti Jukka Olkoniemi, joka ajoi ensimmäisen asfalttikilpailunsa uudella Skoda Fabialla. Uuden Total Tarmac sarjan yhteydessä on mukana myös crosskart-autoja, jotka kilpailevat omasta HydroLift-asfalttimestaruudesta. Heti ensimmäisessä kilpailussa nähtiin, että niilläkin mennään kovaa.

Viime vuoden rallisprintin Suomen mestari Jari-Matti Tiilikka hyppäsi Hondan ratista crosskartiin ja tulokset pysyivät ennallaan. Hän ajoi selvään voittoon luokassaan ja oli samalla koko päivän neljänneksi nopein kuljettaja.

– Onhan nämä mukavia laitteita ajaa. Käytiin radalla testaamassa, mutta ihan varmaa faktaa ei säädöistä saatu, kun katuradalla ajo kuitenkin on erilaista. Tänään vielä vähän muutettiin niitä ja kyllä se alkoi istumaan käteen jo hyvin. Mukava päivä, nämä autot sopivat myös tällaiseen tapahtumaan, Tiilikka kehui.

Total Tarmac -sarjassa tasaisuus on valttia, sillä jokaisesta ajetusta lähdöstä lasketaan pisteet. Ikaalisen kilpailun jälkeen johdossa on Männistö 932 pisteellä. Toisena on Olkoniemi 898 pisteellä ja kolmantena Starlet kuljettaja Janne Laine 865 pisteellä. Crosskarttien HydroLift-sarjaa johtaa Tiilikka 916 pisteellä.

Total Tarmac -sarja jatkuu kesäkuun puolivälissä Nivalassa.

Nelivetoiset

1) Jari Lamminsivu 3.10,64
2) Tom Lindell + 0,37
3) Toni Kuortti + 11,73

Kaksivetoiset

1) Tapani Grönlund 3.16,55
2) Paavo-Petteri Männistö + 6,45
3) Pasi Jalonen + 6,64

Teksti: Total Tarmac -sarjan tiedote


Facebook kommentit