Jari-Matti Latvala: ”En mieti MM-sarjaa enää”

9.6.2016 / 10:34
Jari-Matti Latvala (2.oik) neuvonpidossa kartanlukijansa Miikka Anttilan, tallipäällikkö Jost Capiton (vas.) ja VW:n hallituksen jäsenen Herbert Diessin kanssa. (kuva: Volkswagen Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvalaa koetellaan rallin MM-sarjassa. Alkukausi on sujunut huonosti. Viidestä osakilpailusta hän voitti Meksikon, mutta muista kisoista MM-pisteitä ei ole juuri tullut.

Latvala on summannut 37 MM-pistettä, kun kärjessä olevan Volkswagen-tallikaveri Sebastien Ogierin saldo näyttää 114:ää pistettä. Takamatkaa on siis jo yli kolmen voiton verran, joten tilanne vaatii nyt suomalaista sisua. Latvala ei aio vielä luovuttaa.

– Minulla on ollut niin paljon teknisiä ongelmia alkukaudesta. Todella vaikeaa on ollut. En mieti MM-sarjaa enää niin kovasti. Totta kai loppuun asti taistellaan. Niin kauan kuin mahdollisuus, niin kauan yritetään, Latvala sanoo.

– Pitää muistaa, että on tässä ollut erikoisiakin vuosia. 2001 näytti keskellä kautta, että Tommi Mäkinen on varma mestari, mutta sitten tuli huonoja kisoja ja Richard Burns nousi mestariksi. Toki ajat ja pistelaskujärjestelmät ovat muuttuneet, mutta aina pitää taistella loppuun asti.

Viikonlopun Sardinian osakilpailussa Latvalalla on hyvä paikka aloittaa kiri. Hän ajaa reitillä kuudentena autona, ja se tuonee lähelle apua. Kärjessä ajava Ogier liukastelee irtosoran kanssa.

– Tämä ralli on yleensä sopinut minulle hyvin. On tullut hyviä, mutta myös huonoja tuloksia. Olen myös sählännyt täällä renkaiden kanssa. Nyt pitäisi vaan löytää se kultainen keskitie. Kovaa pitää ajaa, mutta ei pidä ottaa yltiöpäisiä riskejä, koska täällä ne voivat kostautua helposti. Puhdasta uraa vaan eikä revi liikaa, niin uskon että hyvä tulee, Latvala sanoo.

Latvalan kannalta hyvä asia on se, että kuljettajan vauhtia ei tarvitse epäillä.

– Vauhti on ollut hyvää. Puhtaita kisoja pitäisi nyt saada, että pääsisi negatiivisesta kierteestä pois. Se on se lähtökohta. Toivon, että kaikki alkaisi nyt onnistumaan ja sitä kautta ajaminen rentoutuisi.

Sardiniassa MM-ralli alkaa torstai-iltana ja jatkuu sunnuntaihin.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Teemu Sunisen kommentit managerisuhteestaan ja Esapekka Lapin ennakkotunnelmat Sardiniaan


Facebook kommentit