Jari-Matti Latvala hyppää Pohjanmaa Rallissa Celican rattiin

31.5.2018 / 20:41
Jari-Matti Latvala Pohjanmaa Rallin startissa heinäkuussa 2017 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Seinäjoen ympäristössä 15.-16. kesäkuuta. Pohjanmaa Rallissa mukana nähdään myös Jari-Matti Latvala.

Ensi viikolla ajettavan Italian MM-rallin jälkeen rallin MM-sarjassa on kilpailujen osalta peräti 1,5 kuukauden mittainen tauko ennen heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Suomessa ajettavaa seuraavaa osakilpailua ja tämä tarjoaakin kuljettajille normaalien testitöiden ja ehkä jopa lomailunkin lisäksi aikaa tehdä jotain muuta.

Jari-Matti Latvala nähtiin jo viime vuonna mukana kolmessa rallissa legendaarisella Toyota Celica GT-4 -autolla, joka on rakennettu Latvalan omassa tallissa Töysässä. Tänä vuonna Latvala on ehtinyt MM-kiireiltään osallistumaan Celicallaan yhteen kilpailuun, Autopirtti Ralliin helmikuussa, ja parin viikon päästä edessä on vuoden ensimmäinen sorakilpailu kyseisellä autolla, kun Latvala yhdessä “luottokartturinsa” Juho Hännisen kanssa osallistuu Seinäjoen ympäristössä ajettavaan Pohjanmaa Ralliin.

Voidaan sanoa, että tämän auton kohdalla ikään kuin ympyrä sulkeutuu, ajoihan Latvala tällä Celicalla ensimmäisen kilpailunsa juuri Pohjanmaa Rallissa viime vuonna. Silloin kyseessä oli Historic Rally Trophyn osakilpailu, kun tänä vuonna Seinäjoella taistellaan rallin SM-sarjan pisteistä kauden viidennessä osakilpailussa. Latvala ja Hänninen ovat ilmoittautuneet mukaan Historic-luokkaan, joka luonnollisesti toimii SM-rallissa lisäluokkana.

Kaksipäiväinen Pohjanmaa Ralli käynnistyy perjantaina 15. kesäkuuta ja maaliin saavutaan lauantaina.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit