Jari-Matti Latvala keskeytyksestään: ”Joku siihen osui”

14.10.2016 / 20:39
Jari-Matti Latvala aloitti perjantain soralla hyvin, mutta etupää osui johonkin ja lopputulos oli keskeytys. (kuva: VW Motorsport / Renata Giorgi)

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvalan taistelu Katalonian MM-rallin voitosta päättyi erikoiskokeella viisi. Hänen autostaan petti vetoakseli sekä ohjausvarsi, ja suomalaiskuski joutui keskeyttämään kilpailun perjantain osalta.

Latvalan synkeä syksy pimeni entisestään, kun Volkswagen hyytyi erikoiskokeen varteen. Kaksi tehtyä pohja-aikaa ja kilpailun kolmas sija vaihtuivat pettymykseen. Pohja-aikojen myötä hän oli noussut enää 5,7 sekunnin päähän rallin johtopaikasta.

– Joku siihen osui. En tiedä mikä. Hitaassa oikea-vasen –yhdistelmässä oikean etupyörän vetoakseli petti. Yritettiin mennä kolmelle vetarilla, mutta sitten petti ohjausvarsi. Auto jäi sellaiseen paikkaan, että siinä ei olisi ollut turvallista alkaa tehdä remonttia. Tiet olivat niin mutaisia ja liukkaita. Oli pakko keskeyttää, Latvala kirjoitti nettisivuillaan.

Volkswagen vahvisti jo varhain illansuussa Latvalan jatkavan kilpailua lauantaina ralli2-säännöllä.

– Ajo lähti kulkemaan hyvin, vaikka tiet olivat todella liukkaita. Varsinkin toisella ajokerralla monet erikoiskokeet olivat aivan mutaliejua, Latvala lisäsi.

Latvalan syksy on ollut vaikea. Suomessa vauhti ei riittänyt voittotaisteluun. Saksassa auton vaihdelaatikko poiki jo avauspäivänä. Korsikan asvaltilla Latvalan tuskaili ajoaan ja jäi kauas kärjestä.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Dani Sordo johtaa kotikisaansa


Facebook kommentit