Jari-Matti Latvala: “Lähtöpaikastani saattaa olla etua”

6.6.2016 / 14:58
Jari-Matti Latvala tavoittelee palkintokorokesijaa Italian Sardiniassa. (Kuva: Volkswagen Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarja jatkuu tänä viikonloppuna legendaarisella rallilla Italian Sardiniassa. Kilpailu Sardinian vaativien sorateiden herruudesta pärähtää käyntiin torstai-iltana.

Volkswagen Motorsportin Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila pöllyttävät soraa kuninkuusluokassa Volkswagen Polo R WRC:llä. Edellinen osakilpailu Portugalissa, ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan ja Latvala sijoittui vasta kuudenneksi.

– Pidän erityisesti Italian MM-rallista, voitin siellä ensimmäisen MM-rallini soralla. Vaikka viime vuosina Italian MM-ralli ei ole osaltani sujunut kovinkaan hyvin, odotan joka vuosi paluuta sinne innolla, sanoo Jari-Matti Latvala.

– Viime vuosina olen kärsinyt useasti rengasrikoista Sardiniassa, kenties siitä syystä, että olen yrittänyt puskea hieman liikaa. Tänä vuonna yritän välttää rengasrikkoja ja huolehtia renkaistani paremmin.

– Tavoitteenani Italian MM-rallissa on päästä podiumille, eli 3 joukkoon. Ensimmäisellä ajokerralla pätkät ovat usein erittäin liukkaita, joten isosta lähtöpaikastani saattaa olla etua. Toisella ajokerralla pito on jo hyvä kaikilla kuskeilla lähtöpaikasta riippumatta. Toinen erityispiirre Italian MM-rallissa on kuumuus. Kroppa kuluttaa paljon energiaa ja nesteitä lämpötilan ollessa korkealla, joten on tärkeää muistaa juoda tarpeeksi pätkien välillä.

Lähde: Neste Rallin tiedote, Jari-Matti Latvalan kommentit Volkswagen Motorsport


Facebook kommentit