Jari-Matti Latvala tyytyväinen testierikoiskokeen antiin: ”Oikein tosi hyvä fiilis”

9.3.2017 / 04:56
Jari-Matti Latvala lähtee auraamaan irtosoraa Meksikossa. Testierikoiskokeen jälkeen MM-sarjan kärkimies oli oikein tyytyväinen Toyotaansa. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvala oli rento ja puhelias Meksikon MM-rallin testierikoiskoeen jälkeen. Hänestä huokui positiivisuus ja luotto omaan tekemiseen. Aivan kuten voittoon päättyneen Ruotsin MM-rallin alla.

Ykkössija on MM-sarjaa johtavalle Toyota Yaris WRC -kuskille mahdollinen toki Meksikossakin, mutta perjantaipäivän irtosoran auraaminen tuo tekemiseen omat haasteensa.

– Olen ensimmäinen auto reitillä. En valita siitä, koska se tarkoittaa, että johdat rallin MM-sarjaa ja se on hieno tilanne. Katsotaan nyt miten se lähtee sujumaan. Tänä vuonna reitillä on pienempiä teitä ja hitaampia jaksoja, joissa pitää olla tosi tarkka. Siellä on älyttömästi kiviä. Virheetön ja varma ajo voi tuoda todella korkealle. Henkilökohtaisesti en aio lähteä mihinkään isoihin hyökkäyksiin, vaan pyrin ajamaan hyvällä rytmillä tasaisesti. Katsotaan vähän sillä taktiikalla, Latvala sanoi UrheiluUutiset.comille.

Ruotsin MM-rallin jälkeen Latvala kiitteli vuolaasti tallipäällikkö Tommi Mäkisen ohjeita viimeiseen ajopäivään. Vinkki tai suorastaan määräys oli, että keskity ajamiseen, keskity seuraavaan mutkaan äläkä välitä auton säädöistä.

– Pitää aivan paikkansa. Siitä se lähtee. Pitää keskittyä ajamiseen ja se on homman nimi. Tajusin, että aiempina vuosina olen miettinyt ihan liikaa autoa, että onko yksi klikki (iskunvaimentimen säätöä) tuolla ja toinen täällä, ja voisiko auto olla vähän nopeampi jos koittaisin tätä. Keskittyminen menee aiheesta sivuun ja se vaikuttaa suoritukseen. Homma ratkaistaan sillä, mikä fiilis on ajamiseen. Ei se tule sieltä yhden tai kahden klikin muuttamisesta, Latvala sanoo.

Meksikossa Latvala hioi autonsa iskuun testierikoiskokeella, jonka neljänneksi nopein hän oli. Autoon tehtiin pieniä muutoksia. Se on luonnollista, koska Meksikoa vastaavia olosuhteita on mahdoton löytää Euroopassa ajettavissa soratesteissä.

Ensimmäisellä ajokerralla Latvala oli kahdeksanneksi nopein, mutta jo toinen veto paljasti, että Toyota on kartalla myös soraralleissa. Latvala paransi aikaansa 10 sekuntia, ja nipisti siitäkin vielä liki pari sekuntia viimeiseksi jääneellä kolmannella vedollaan.

– Alkuun oli pientä työstämistä. Piti tehdä vähän töitä auton kanssa. Ensimmäisellä vedolla olin itsekin vähän hukassa. Ajoin ensimmäisenä autona ja hain tuntumaa irtosoraan. Toisesta vedosta sain jo hyvän fiiliksen. Muutettiin vähän lukkoasetuksia, löysättiin iskareita ja muutettiin moottorin ohjelmaa. Tiekin parani ja tuli pitävämpää uraa esiin. Kolmannella vedolla jäi jo oikein tosi hyvä fiilis. Hyvällä mielellä saa kisan aloittaa, Latvala tuumi.

Meksikon MM-rallin avauserikoiskoe ajetaan Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä.

Lue myös Hänninen ei kikkaile auton säädöillä

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit