Jari Nurmiselle neljäs V8 Thunder -mestaruus

10.9.2016 / 21:13
Jari Nurminen ajoi V8-mestariksi Ahvenistolla. (kuva: Pertti Kangasniemi)

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-SM -sarjan kauden päätöskilpailu Ahvenisto Thunder Race tarjosi lauantaipäivänä yhden varmistuneen mestarin sekä dramaattisia kilpailutilanteita.

Rinteen katsomot olivat yleisöä täynnä, sää helli aamupäivän sateisuuden jälkeen, eikä luokistakaan puuttunut osanottajia; mm. V8 Thunder -luokkaan osallistuivat myös Ruotsin kilpaveljet, jolloin radalla nähtiin yhteensä 26 Amerikan hirmua.

Jari Nurminen oli yhtä hymyä V8 Thunder -luokan viikonlopun ensimmäisen kilpailulähdön jälkeen. Mies sinetöi luokan mestaruuden itselleen yli kahdeksan sekunnin voittomarginaalilla, ja ylivoimainen voitto saattoi maistua vieläkin makeammalta naapurimaan asteen verran tehokkaampia kilpureita vastaan.

– Ajatuksena oli laittaa kaikki paukut kohti kärkeä heti alussa. Täytyy kyllä sanoa, että pojat ajavat reilusti. Mentiin rinta rinnan osumatta ja toiset huomioon ottaen, kiitteli Nurminen.

– Olen tehnyt sellaisen päätöksen, että sitten kun en enää pärjää nuoremmille niin osaan kyllä jättää tämän leikin kesken ja sanoa että eiköhän tämä ollut nyt tässä. Mutta niin kauan kuin voin ajaa kilpaa ja nauttia siitä, ja pojat nauttivat ympärillä niin niin kauan jatketaan, Nurminen julisti.

Legends-autojen Ahveniston kilpailuviikonlopun kahdessa lähdössä ajetaan Trophy-pisteiden lisäksi NEZ-pisteistä, joita oli tullut tavoittelemaan kuljettajia aina Latviasta asti. Legends Trophy -mestaruuden sinetöinyt Henri Tuomaala ei enää aja Trophy-pisteistä, vaan keskittyy metsästämään NEZ-pokaalia. Trophy-voittajaksi kurvaili Tuomaalan jäljessä Lappeenrannan Marko Kilpiä, joka taistelee vielä tukevasti Legends Trophy -luokan hopeapokaalista.

– Alussa oli hieman kisaa mutta muuten sai ajaa yksin kun en saanut Henkkaa kiinni. Jos olisin heti pysynyt perässä imussa niin voisi olla toinen juttu mutta Henkka pääsi tänään karkuun, ei voinut mitään, Kilpiä sanoi.

Kilpailussa koettiin hurjia hetkiä vielä viimeisellä kierroksella, kun venäläinen Victor Vorobyev ajoi pahasti ulos ja kyyditettiin ambulanssilla kilpailupaikalta. Mies joutui kuitenkin vain jälkitarkastukseen ja selvisi auton totaalisesti tuhonneesta volttirytäkästä säikähdyksellä.

Xtreme Race -luokan kilpailu jouduttiin aloittamaan uudelleen ulosajon vuoksi. Kilpailulähdön voiton vei viimein pistejohtoa hallinnoiva Kari Grönthal aisaparinaan veljenpoikansa Markus Grönthal. Mestaruus jää ratkottavaksi vielä huomisissa kahdessa kilpailulähdössä. Grönthal ei pitänyt lauantaipäivän kilpailua helppona.

– Fiilikset olivat melko tukalat. Aika-ajoissa oli melko kosteaa ja pääsin paalulle. Tiesin että pojat ovat aika nopeita tuossa takana, eilinen kuivan kelin vauhti ei ollut ihan riittävä. Taistelin vain ettei sieltä tultaisi ohi. Jos pari tällaista voittoa vielä tulisi viikonlopun aikana se helpottaisi huomattavasti. Timppaa (veli Timo Grönthal) sekä Huhtalan Juhaa vastaan kun ajetaan kilpaa niin he ovat niin nopeita että ei sitä tiedä miten tässä käy, maalaili Grönthal.

Formula Fordien vuoden 2016 suomenmestari Elias Niskanen taisteli vikuroivan autonsa kanssa ja jäi lauantain kilpailulähdössä kolmannelle sijalle. Marko Talvitie nousi toiseksi korkeimmalle korokkeelle ja voiton vei nimiinsä Jani Kaleva, joka oli silminnähden tyytyväinen ykkössijaan.

– Ihan hyvin se meni, paremmin kuin odotin. Lopussa renkaat menivät hieman liukkaiksi mutta selvittiin maaliin asti.

Vaikkakin mestaruus on jo karannut Niskaselle, taistelee Kaleva vielä tiukasti kokonaispisteiden toisesta sijasta.

– Voitto on aina voitto, pitää yrittää pitää SM-kakkospaikka itsellä, summaili Kaleva viikonlopun suunnitelmiaan ja kehui Ahveniston rataa mieleisekseen lyhyesti ja ytimekkäästi: ”Paras rata!”

V1600-luokan kilpailulähtö jouduttiin viivästysten vuoksi siirtämään sunnuntain kilpailupäivälle.

Lähde: RATA-SMn tiedote


Facebook kommentit