Jarkko Nikara SM-sarjaan Tommi Mäkisen kalustolla ja japanilaisen kartanlukijan kanssa

12.1.2017 / 08:59
Jarkko Nikara kilpailee SM-sarjassa Tommi Mäkinen Racingin Subarulla. Kartanlukijana toimii japanilainen Sayaka Adachi. Projekti on osa TOYOTA GAZOO Racingin koulutusohjelmaa. (arkistokuva)

[ A- ] / [ A+ ]

Jarkko Nikara kilpailee rallin SM-sarjassa 2017 Subaru Imprezalla. Kartanlukijana toimii japanilainen Sayaka Adachi. Projekti on osa TOYOTA GAZOO Racing Rally Challange -ohjelmaa. Auton huollosta ja käytännön operaatioista vastaa Tommi Mäkinen Racing. 

Adachi on aloittanut uransa rallissa 2002 ja hän on nelinkertainen Japanin mestari. Hän kilpaili 2015 ja 2016 muutamissa ralleissa Takamoto Katsutan kanssa.

– Tavoitteeni on nousta jossain vaiheessa MM-sarjaan. Minun pitää oppia uusi tapa kirjoittaa ja lukea nuotteja sekä tottua kovavauhtisiin ralleihin, Adachi sanoo.

Monen vuoden SM-sarjan kiertämisen lisäksi Jarkko Nikara on ajanut MM-ralleja mm. Mitsubishillä Pirelli Star Driver -ohjelmassa sekä yksityiskuskina Minin ja Fordin WRC-autoilla. Nikara on kilpailut myös neljä osakilpailua IRC-sarjassa Tommi Mäkisen Racingin Subarulla sekä tehnyt testitöitä uuden Toyota Yaris WRC:n kanssa.

– Olen innoissani yhteistyöstä Adachin kanssa. Tämä on minullekin haaste toimia uuden kartanlukijan kanssa. Olemme olleet yhteistyössä nyt muutamia kertoja ihan siviiliautossa ja tehneet nuotteja, jotta opimme tuntemaan toisemme ja työtapamme. Viikonloppuna ajamme ensimmäistä kertaa ralliautolla. Olen erittäin tyytyväinen, että saan olla mukana tässä, Nikara sanoo.

Kaksikko ajaa SM1-luokan koko seitsemän osakilpailun SM-sarjan. Urakka alkaa Arctic Lapland Rallilla 26.-28.1.

– Ensimmäinen kilpailu on haastava ja koko sarjan pisin vaikeissa talviolosuhteissa, joten helppo se ei ole. Sayaka tulee oppimaan uuden tavan nuotittaa ja toimia, joka Suomessa on hyvin samanlainen kuin kansainväliselläkin tasolla, sanoo Challenge-ohjelman kouluttaja Jouni Ampuja.

TOYOTA GAZOO Racing Rally Challange -ohjelman Takamoto Katsuta ja Hiroki Arai ajavat tänä vuonna valikoidusti SM- ja MM-ralleja sekä myös mm. Italian sarjaa.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lähde: TOYOTA GAZOO Racingin tiedote

Lue myös Palaako VW sittenkin MM-sarjaan vielä tänä vuonna?


Facebook kommentit