Jaro Kinnunen dramaattisten vaiheiden jälkeen mestariksi – “Jouduin rauhoittelemaan kuskia”

1.10.2018 / 18:23
Jaro Kinnusen Peugeot pari kilometriä ennen rengasrikkoa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Turun ja Salon ympäristössä viime viikonloppuna ajettu rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu sinetöi SM3-luokkaa koko kauden ajan johtaneen Jaro Kinnusen Suomen mestaruuden.

Jaro Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka johtivat SM-sarjan SM3-luokkaa niin suurella erolla, että heille olisi riittänyt päätöskisasta seitsemäs sija mestaruuden varmistamiseksi. Kisan alkupätkät näyttivät, että varmallakin ajolla luokan kärkiparin vauhti riittää kolmen nopeimman joukkoon.

– Ralliin oli selvät lähtökohdat ja sillä taktiikalla ajettiin. Perusvauhtikin riitti kolmannelle sijalle. Tultiin tarkasti, varottiin kuluneita kohtia ja kierrettiin kiviä, Kinnunen kertasi.

Sitten saatiin draamaa mestaruuskamppailuun. Kinnunen kärsi rengasrikon toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, joka pisti pelin turhankin jännäksi. Ainakin taustajoukoilla syke nousi huippuunsa, eikä tunnelmat olleet leppoisia auton sisälläkään.

– Ehdin jo harmitella, että tähänkö se mestaruus meni, kun hävisimme reilun minuutin. Onneksi sijoitus ei pudonnut kuin kuudenneksi. Tultiin ilman rengasta noin 15 kilometriä. Olihan siinä iso riski olemassa, jos vanne tai jousitus olisi pettänyt. Se olisi tiennyt melko varmaa ulosajoa, Kinnunen kuvaili kauhun pikataivaltaan.

– Jouduin rauhoittelemaan kuskia, kun meno oli välillä aika hurjaa pelkällä etuvanteella, kartturi Shemeikka heitti vierestä.

Maalissa kaksikon tulokseksi kirjattiin luokan viides sija, jonka myötä Jarospeed-tiimin historian paras kilpailukausi sai kruununsa.

Turun SM-rallin SM3-luokan tulokset

1) Samuli Vuorisalo (Opel) 55.12,9
2) Joonas Lindroos (Peugeot) + 23,6
3) Aleksi Röyhkiö (Renault) + 1.03,5
4) Jussi Lindberg (Renault) + 1.34,7
5) Jaro Kinnunen (Peugeot) + 2.30,3

SM3-luokan loppupisteet kaudella 2018

1) Jaro Kinnunen (EMSC) 127
2) Samuli Vuorisalo (TMS) 121,5
3) Joonas Lindroos (ESCR) 77
4) Jussi Lindberg (SiAk) 75
5) Henri Hokkala (ALTI) 69,5

Teksti: Jarno Saari, Jaro Kinnusen tiedotus


Facebook kommentit