Jaro Kinnunen haastajana Tampereen SM-ralliin – “Vauhti on ollut kasvussa”

22.9.2016 / 21:45
Jaro Kinnunen Turun SM-rallissa elokuussa (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Viikonloppuna Tampereen ympäristössä ajetaan kauden 2016 viimeinen rallin SM-sarjan osakilpailu. Jaro Kinnunen ja kartanlukija Pasi Haataja lähtevät jälleen haastamaan SM4-luokan kovaa kärkeä.

Perjantaina aamulla kilpailijat lähtevät nuotittamaan rallireittiä ja illansuussa ralli alkaa jo kahden erikoiskokeen myötä. Yötauon jälkeen lauantain ohjelmassa on seitsemän hienoa erikoiskoetta.

– Parhaimmillaan kyyti on riittänyt jo pohja-aikatasolle, joten siinä mielessä on mennyt hyvin ja vauhti on ollut kasvussa. Kauden aikana on ollut hyviä kisoja, mutta vastaavasti on ollut myös paljon teknisiä ongelmia, Jaro Kinnunen kommentoi tiedotteessaan.

– Edellisen osakilpailun moottoriongelmat on saatu kuntoon. Kone käytiin läpi ja viaksi ilmeni vääntynyt venttiili. Myös katalysaattori oli tukossa. Nyt lähdetään uusin eväin kohti parempaa suoritusta. Niin ainakin toivotaan.

Jarospeed-tiimi suoritti viime viikonvaihteessa ennakkotestit Honda Civicillä, jota on kehitetty kauden edetessä kilpailukykyisemmäksi.

– Pääsimme ajamaan kunnon testitielle Mäntyharjulla. Edellisen kisan jälkeen tehtyjen huoltotoimien jäljiltä kilpuri tuntuu istuvan tiehen tosi hyvin, Kinnunen kiitteli.

– Tampereen päätöskisasta muodostuu mielenkiintoinen, kun viivalle asettuu kaksi uutta autoa. Taso on siis entistäkin kovempi, mutta sehän on vain positiivinen asia.

– Perjantai on pitkä päivä ja se on kaikille tiukka setti: nuotitukseen pääsee suuntaamaan jo aamulla kuuden jälkeen. Pitkän reitin kiertämisen jälkeen ehtoolla päästään ajamaan pari pätkää. Odotettavissa on varmasti hyvä kisa, Kinnunen päättää.

Lähde: Jaro Kinnusen tiedote


Facebook kommentit