Järvilehdolta toive W Seriesin seuraavaksi suomalaiskuljettajaksi – “Kova likka ajamaan”

12.8.2019 / 11:18
Kaisa Eiristö on tehnyt kovaa tulosta kartingissa (Kuva: Sport In Photo).

[ A- ] / [ A+ ]

Mikäli entisen Formula 1 -kuljettajan Jyrki Järvilehdon sunnuntaina esittämä toive toteutuu, nähdään naisille tarkoitetussa W Series -formulasarjassa ensi vuonna kaksi suomalaiskuljettajaa.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa ajetun W Series -sarjan karsintoihin viime talvena osallistui kaksi suomalaiskuljettajaa, Emma Kimiläinen, sekä Milla Mäkelä. Kaksikosta Kimiläinen valittiin mukaan sarjaan ja Kimiläinen olikin kauden yksi suurimmista menestyjistä yhdellä osakilpailuvoitolla, sekä yhdellä kakkossijalla. Loppupisteissä Kimiläinen sijoittui viidenneksi, vaikka joutui jättämään loukkaantumisen takia kaksi osakilpailua väliin.

W Series -sarjan kuudes ja samalla kauden viimeinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Brands Hatchin radalla Englannissa. Viasatin Suomen lähetyksissä asiantuntijana koko kauden ajan toiminut entinen Formula 1 -kuljettaja ja Le Mans -voittaja Jyrki Järvilehto pohti jo ensi vuotta ja nosti mukaan ensi kauden kuljettajaspekulointiin suomalaisnimen, joka on takonut viime vuosina kovia tuloksia karting-radoilla.

– Toivoisin, että sarjaan saataisiin ensi vuonna mukaan toinen suomalaiskuski. Kaisa Eiristö, todella kova kuski! Ajaa vaihteellista kartingia, todella kova likka ajamaan. Pitäisi ehdottomasti saada Kaisa tähän sarjaan ensi vuonna, Järvilehto esitti toiveensa Brands Hatchin kilpailun suorassa tv-lähetyksessä Viasatilla sunnuntaina.

UrheiluUutiset.com tavoitti Eiristön maanantai-aamuna ja välitimme tuoreelle SM-mitalistille onnittelujen lisäksi myös Järvilehdon terveiset.

– Kiva kuulla, että Jyrki kannustaisi minua W Series -sarjaan mukaan! Kaikki ovet pidetään tottakai auki ja sarja vaikuttaa kiinnostavalta. Itseltäni ei kuitenkaan löydy mielestäni tarvittavaa kokemusta formuloista mistä olisi sarjaan hakiessa hyötyä. Pitäisi päästä kunnolla harjoittelemaan ja kokeilemaan formulaa. Kartingissa on ollut jotenkin mukava edelleen ajaa koska tuntuu, että sillä on minulle kuitenkin vielä näidenkin vuosien jälkeen annettavaa, Eiristö kommentoi.

 

 

“Se ajatus W Seriesin kohdalla kärsii”

Samaan aikaan kun Kimiläinen ja muut kuljettajat päättivät kauttaan Englannissa, ajoi Eiristö lauantaina kartingin SM-sarjan viimeisessä osakilpailussa Kouvolassa kahteen finaalivoittoon kovatasoisessa KZ2-luokassa. Ensimmäisen voiton myötä Eiristö varmisti jo SM-pronssin ja toinen voitto nosti 23-vuotiaan riihimäkeläisen lopulta aina SM-hopealle asti.

– Hyvän startin sain siihen alkuun puhtaalta puolelta. Sen jälkeen yritin rykäistä ja lopussa uskalsin jo kurkkia taakse, mutta (Mika) Niskavaarasta ei tullut huolta, Eiristö kommentoi sarjan tiedotteessa ensimmäisen finaalin jälkeen.

7-vuotiaana kartingin aloittanut Eiristö on juhlinut aiemmin lajin parissa Suomen mestaruutta vuonna 2015, sekä SM-hopeaa kolme vuotta sitten. Viime kaudella Eiristö ajoi Viron mestaruussarjassa kolmanneksi. Aiemmin tänä vuonna, alkavan kauden alla, Eiristö taustoitti kotisivuillaan sitä miksi päätti edelleen jatkaa kartingin parissa sen sijaan, että olisi hypännyt esimerkiksi pikkuformuloihin.

– Päätimme edelleen jatkaa kartingin parissa, vaikka isoihin autoihin siirtyminen olisi ollut jo pidempään ajankohtaista. Mielestäni kartingilla on edelleen minulle paljon annettavaa ja siksi jatkamme kartingin parissa. Kausi 2019 on kolmas kauteni vaihteellisessa KZ2-luokassa ja vieläkin on paljon opittavaa, niin ajamisessa, kuin auton tekniikassa, Eiristö sanoi kotisivuillaan.

Vain naisille tarkoitettu formulasarja on jo sen alkuvaiheista lähtien jakanut mielipiteitä puolesta ja vastaan. Eiristön suhtautuminen sarjaan on varsin kaksijakoinen.

– W Series on sarjana mielenkiintoinen ja hyvä ponnahduslauta naiskuljettajille. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että mahtavinta autourheilussa on se, että naisia ja miehiä ei eritellä eri sarjoihin ja se ajatus W Seriesin kohdalla kärsii, Eiristö sanoo.

Lue myös!

Kimiläinen päätti kauden tyylikkäästi (12.8.2019)
Kauden loppupisteet, Kimiläiselle komea rahapotti (12.8.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit