Jatkuuko Esa Ruotsalaisen voittoputki Riihimäellä? – “Yli puolet sarjasta on ajamatta”

24.5.2019 / 04:58
Esa Ruotsalainen Seinäjoen SM-ralissa kesäkuussa 2018 (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Kolmella luokkavoitolla rallin SM-sarjan talvikaudella aloittanut Esa Ruotsalainen aikoo jälleen SM2-luokan kärkeen, kun kauden neljäs osakilpailu ajetaan lauantaina Riihimäellä. Kyseessä on siis kesän ensimmäinen osakilpailu, joten voimasuhteet voivat olla sorapinnalla erilaiset.

Saarijärveläinen Mitsubishi Lancer -kuljettaja lähtee kuitenkin sillä ajatuksella, että kuohujuomaa suihkutetaan rallien jälkeen myös kesän kisoissa.

– Kovasti on touhuttu, että kalusto ja kuljettajat olisivat yhtä hyvässä iskussa kuin talvella. Kaksi hyvää testipäivää on takana ja kaikki on kunnossa. Uskon valmistautumisen olevan hyvä, mutta varmasti monet muutkin ovat tehneet kotiläksynsä huolella, Esa Ruotsalainen arvioi.

Ruotsalaisen johto SM2-luokan pisteissä toisena olevaan Ville Hautamäkeen on 23 pistettä. Timo Mäenpää on jäänyt kärjestä jo lähes 50 pistettä.

– Vaikka tilanne sarjataulukossa on nyt mitä parhain, täytyy muistaa, että yli puolet sarjasta on ajamatta. Tavoite on tottakai ajaa voitosta myös sorapinnalla. SM1-luokan potiessa osallistujapulaa on meidän kakkosluokkaan valunut mukavasti uutta porukkaa ja päivitettyä kalustoa. Taatusti on tiukat kisat luvassa, Ruotsalainen ennakoi.

Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen kilpailevat Riihimäellä numerolla 34. Kilpailu käynnistyy lauantaina klo 11.31 ja yhdeksän erikoiskokeen jälkeen menestyjiä juhlitaan maalipaikalla klo 19.30 alkaen.

Teksti: Jarno Saari, Esa Ruotsalaisen tiedotus


Facebook kommentit