Jatkuuko Niko Mäkisen palkintoputki Joensuussa lauantaina? – “Mitä korkeammalla, sen parempi”

28.2.2018 / 08:10
Niko Mäkinen Mikkelin SM-rallissa (Kuva: Toni Ollikainen / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjassa SM3-luokassa kahden ajetun osakilpailun jälkeen pisteissä toisena oleva Niko Mäkinen metsästää tulevana viikonloppuna Joensuun ympäristössä ajettavasta talvikauden päätösosakilpailusta kauden kolmatta palkintosijoitustaan.

Ford Motorcraft Rally Teamin väreissä ajava Niko Mäkinen yhdessä kartanlukijansa Jarno Ottmanin kanssa avasi rallin SM-sarjan tammikuussa Rovaniemeltä SM3-luokan kakkossijalla. Kyseessä oli Mäkiselle uran ensimmäinen palkintosijoitus SM-sarjassa. Heti seuraavassa osakilpailussa Mikkelissä yksinkertaisesta tulikin sitten kaksinkertainen, kun Mäkinen saapui maaliin luokkansa kolmanneksi nopeimpana kuljettajana.

Ei kahta ilman kolmatta?

– Vähän on meinannut nuhakuume piinata, mutta muuten on tosi hyvä fiilis taas lähteä kilpailuun. Koitetaan tehdä asioita vielä paremmin kuin Tunturissa ja Mikkelissä ja täten saavuttaa tavoitteet. Kyllä se voitto houkuttelisi todella kovaa, mutta se vaatii jokaisen osa-alueen täydellistä onnistumista ja luonnollisesti riskejä pitäisi ottaa enemmän. Mutta kolmen nippuun tähdätään, toki mitä korkeammalla ollaan, sen parempi, Mäkinen sanoo tiedotteessaan.

SM3-luokan niin Rovaniemellä, kuin Mikkelissäkin voittanut Jaro Kinnunen on maksimipistein luokan pistejohdossa 19 pisteen erolla ennen toisena olevaa Mäkistä.

– Mikkelin jäljiltä on taas analysoitu meidän suorittamista ja auton käyttäytymistä, sekä mietitty, että miksi vauhti hiipui vaikka vähän koitettiin sitä nostaa. Oman tuntuman pohjalta auton dataa käytiin läpi ja voitiin todeta, että autostahan oli jälleen turbo väsähtänyt, joten se lähti nyt ensimmäisenä vaihtoon. Testiä ei suuremmin keretä ajaa Joensuuta varten, mutta “rännillä” käyn tiistaina kokeilemassa muutaman vedon, että kaikki varmasti toimii, Mäkinen taustoittaa.

Joensuun SM-ralli käynnistyy Joensuun matkustajasatamasta lauantaina kello 10.00 ja maaliin samaan paikkaan saavutaan alkuillasta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit