Jatkuuko Rovanperän palkintoputki MM-sarjassa? – “Ei varaa virheisiin”

13.2.2019 / 18:15
Kalle Rovanperä Monte Carlon MM-rallissa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Viimevuotisen Suomen MM-rallin jälkeen Kalle Rovanperä on ajanut neljä MM-rallia ja noussut palkintopallille WRC2-luokassa yhtä monta kertaa. Tulevana viikonloppuna Rovanperä hakee siis jo viidettä peräkkäistä palkintosijoitusta rallin MM-sarjassa, kun kauden toinen osakilpailu ajetaan Ruotsissa.

Viime vuoden Walesin ja Espanjan luokkavoittojen, sekä Saksan kakkossijan jatkoksi Kalle Rovanperä, 18, avasi kuluvan kauden uudessa WRC2 Pro -luokassa sijoittumalla Monte Carlossa toiseksi. Kun uudessa luokassa oli mukana vain kaksi kilpailijaparia, niin selvää oli, että nuori suomalainen lähti vain ja ainoastaan hakemaan voittoa. Voittomahdollisuudet kuitenkin kariutuivat käytännössä jo avauserikoiskokeella.

– Vaikka sainkin kerättyä arvokkaita MM-pisteitä WRC2 Pro -luokasta, niin eihän se tulos ollut sitä mitä lähdin hakemaan. Ensimmäisellä erikoiskokeella sattuneen törmäilyn ja ulosajon jälkeen pystyimme tekemään joitakin hyviä pätkäaikoja. Kaiken kaikkiaan se kokemus mitä keräsin tämänvuotisesta Monte Carlosta, niin siitä on varmasti minulle apua tulevaisuudessa, Rovanperä kommentoi Skoda Motorsportin tiedotteessa.

Rallin MM-sarjassa syksyllä 2017 Walesissa debytoinut Rovanperä kilpailee nyt ensimmäistä kertaa Ruotsissa.

– Rakastan lumella ja jäällä ajamista ja odotan innolla tulevaa kilpailua. Voittaakseen Ruotsissa sinun täytyy ajaa aivan äärirajoilla, eikä yhteenkään virheeseen ole varaa. Ykköstavoitteeni Ruotsin MM-rallissa on olla koko ajan täysin keskittynyt ja ajaa sitä kautta virheetön kilpailu, sekä tehdä kovia pätkäaikoja. En malta odottaa, että pääsemme starttaamaan kilpailuun yhdessä kartanlukijani Jonne Halttusen kanssa, Rovanperä hehkuttaa.

Siinä missä viime kaudella kaikki MM-rallit Walesia lukuunottamatta olivat sellaisia missä Rovanperä ei ollut aiemmin kilpaillut, niin tänä vuonna tilanne on toinen.

– Tällä kaudella voin hyödyntää niitä kokemuksia mitä sain viime vuoden seitsemästä MM-rallista. Mutta silti minulla on vielä paljon opittavaa, Rovanperä muistuttaa.

Ruotsin MM-ralli käynnistyy torstai-iltana ja päättyy sunnuntaina.

Kalle Rovanperän MM-rallit tähän mennessä

Wales 2017 – 35. / WRC2 15.
Australia 2017 – 10. / WRC2 1.
Monte Carlo 2018 – 11. / WRC2 2.
Meksiko 2018 – 15. / WRC2 5.
Argentiina 2018 – Keskeytys
Suomi 2018 – 14. / WRC2 4.
Saksa 2018 – 10. / WRC2 2.
Wales 2018 – 9. / WRC2 1.
Espanja 2018 – 12. / WRC2 1.
Monte Carlo 2019 – 18. / WRC2 Pro 2.

 

 

Lue myös! Karlstadista Kouvolaan – Huikean ralliviikonlopun aikataulu ja muut faktat (12.2.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit