Jean Todt julkaisi huikean kuvan 48 vuoden takaa – “Voitto Hannu Mikkolan kanssa”

6.10.2023 / 17:54
Jean Todt ja Sebastien Loeb (Kuva: @World / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Hannu Mikkola ja Jean Todt saavuttivat yhdessä yhden MM-osakilpailuvoiton. Tämä tapahtui Marokko Rallissa reilut 48 vuotta sitten.

Autourheilussa monessa mukana ollut Jean Todt, 77, julkaisi yhteisöpalvelu X:ssä (entinen Twitter) huikean kuvan 48 vuoden takaa. Kuvassa Todt yhdessä Hannu Mikkolan kanssa juhlivat kesäkuussa 1975 ajetun Marokko Rallin voittoa. Kyseessä oli rallin MM-sarjan kauden viides osakilpailu, jonka lähtö ja maali sijaitsivat legendaarisessa Casablancan kaupungissa.

– Rakas muisto, kun voitimme Marokko Rallin Hannu Mikkolan kanssa vuonna 1975, Todt kirjoitti kuvan yhteyteen.

Kuten tuohon aikaan Afrikan mantereella ajetuissa MM-rallissa tapana oli, reitin pituus oli hurjan pitkä ja 48 vuotta sitten Marokko Rallissa se oli koko reitin osalta reilut 4000 kilometriä. Prologille ja erikoiskokeille yhteispituutta tuli lähes 2000 kilometriä ja maalissa Mikkolan ja Todtin voittoaika oli painui lähelle vuorokautta, 24 tuntia.

Peugeot-kuljettajat nappasivat kilpailusta 504 Ti -autolla kaksoisvoiton. Toiseksi sijoittunut ranskalaispari Bernard Consten ja Gerard Flocon hävisivät Mikkolalle ja Todtille lähes kaksi tuntia. Myös Timo Mäkinen oli mukana kilpailussa Peugeotilla ja sijoitus oli viides. Mikkolan ja Todtin ensimmäinen MM-osakilpailuvoitto jäi myös kaksikon ainoaksi MM-sarjassa. Yhteistyö päättyi vuoden 1976 jälkeen.

Todt hyvästeli kartanlukijauransa vuoden 1981 päätteeksi ja sen jälkeen “pieni suuri ranskalainen” on nähty johtotehtävissä muun muassa Peugeotin ralli- ja ratapuolella, Ferrarin Formula 1 -tiimissä, sekä kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtajana. Todt kukisti vuonna 2009 pidetyissä vaaleissa Ari Vatasen äänin 135-49.

Hannu Mikkola, rallin vuoden 1983 maailmanmestari, kuoli 78 vuoden iässä 25. helmikuuta 2021. Suru-uutinen Mikkolan kuolemasta otettiin vastaan samaan aikaan Rovaniemellä järjestetyssä MM-rallissa, missä paikalla oli myös Todt. Mikkolan muistoa kunnioittaen Rovaniemen MM-rallin palkintoseremonia käynnistyi hiljaisella hetkellä.

 

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit