Jere Haavisto Espanjan kurassa: “Apina saatu pois selästä”

19.2.2017 / 20:22
Jere Haavisto korkkasi motocross-kautensa Espanjassa, jossa kura lensi. (kuva: Sari Laaksonen)

[ A- ] / [ A+ ]

Alhama de Murciassa Espanjassa on saatu maan mestaruussarjan avaus osakilpailu ajettua. 137 KTM Motorsport tiimin Jere Haavisto oli eilen lauantaina ajetussa aika-ajossa oman ryhmänsä neljänneksi nopein ja valitsi tämän päivän kilpailu eriin lähtöpaikkaansa kahdeksantena.

Murciassa lauantaina paistanut aurinko vaihtui yöllä kovaan vesisateeseen ja sitä myöten savirata todella liejuiseksi. Aamun warm up- sessiossa Haavisto ei ajanut kuin kaksi kierrosta kuraista rataa ja päästi tämän jälkeen mekaanikon laittamaan pyörään kuntoon päivän ensimmäiseen kilpailuerään.

Ensimmäisen erän startissa DYNASET-lähettiläs onnistui hyvin aina lähtömutkaan asti, kunnes sisäpuolella ollut kilpakumppani kaatui pilasi suomalais nuorukaisen lähdön samalla. Kilpailun ensimmäinen puolisko oli myös Haaviston omin sanoin melkoista sähläystä ja mies kaatui yhteensä viisi kertaa. Maalissa hän oli lopulta 14.

Toisen erän startti onnistui myös mainiosti ja tällä kertaa myös lähtömutkasta pääsi kunnialla jatkamaan. KTM- kuljettaja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä ja ajoi pitkään kilpaa sijoista 2. – 6. Kilpailun puoli välissä Haaviston kädet kuitenkin hieman puutuivat ja kolmen kärki pääsi karkaamaan. Viimeisillä kierroksilla vielä hyvää nousua tehnyt Michael Ivanov ohitti Haaviston näin nuorukainen oli viides maalissa.

– Ekassa erässä tuli sählättyä todella paljon ja vasta erän lopussa sain rytmistä kiinni. Toinen erä oli taas varmaan elämäni fiksuimpia vetoja vaikka hieman kädet puutuivatkin, mutta ajoin kokoajan kyllä todella järkevästi. Nyt on ensimmäinen apina saatu selästä pois ja kilpailukausi avattua. Ens torstaina tulen Suomeen ja sen jälkeen lähdetään kohti Belgiaa, kertasi Haavisto kilpailun jälkeen.

Lähde: Jere Haaviston tiedote


Facebook kommentit