Jere Haavistolle uran paras EM-sijoitus

17.4.2017 / 13:13
Jere Haavisto on EM-avauksen jälkeen yhteispisteissä kymmenentenä. (kuva: Dina Damiens)

[ A- ] / [ A+ ]

137 KTM Motorsport -tiimin Jere Haavisto kilpaili tänä viikonloppuna motocrossin EMX250-luokan EM-sarjan avausosakilpailussa Italiassa. Lauantaiaamuna ajetussa aika-ajossa Haavisto esitti jo hyvää vauhtia ollen aika-ajon seitsemäs omassa ryhmässä ja pääsi valitsemaan lähtöpuomia sijalla 14.

Lauantaina illalla kaasuteltiin ensimmäinen erä pilvisessä Arco Di Trentossa. KTM-kuljettaja valitsi lähtöpaikkansa melko sisäreunasta ja jäi lähtömutkassa hieman sumppuun ollen lähdön jälkeen sijalla 20. Haavisto nousi kuitenkin hienosti jo sijalle 12., kunnes ranskalainen Stephen Rubini ajoi röyhkeästi päin. Tilanteessa molemmat kaatuivat ja Haavisto tippui sijalle 32., mutta nousi ruutulipulle sijalle 28.

Sunnuntaina DYNASET-lähettiläs otti lähtöpaikkansa noin puomin puolesta välistä ja oli lähdön jälkeen komeasti viidentenä. Haavisto taisteli läpi erän viidennen sijan tuntumassa ja olin maalissa kuudes, joka oli nuorukaisen paras sijoitus EM-erässä. Yhteistuloksissa Haavisto oli kymmenes ja samalla sijalla hän jatkaa EM-sarjassakin.

– Ensimmäisen erän jälkeen otti kyllä päähän aika lujaa, koska Rubinin temppu oli aika hölmö. Ei ollut edes mahdollista, että jompi kumpi olisi pysynyt pystyssä. Tänään kuitenkin toisessa erässä hyvä suoritus ja tästä on hienoa jatkaa ensi viikonloppuna Hollannissa, tyytyväinen Haavisto kommentoi toisen erän jälkeen.

EM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Hollannin Valkenswaardin radalla.

Lähde: Jere Haaviston tiedote


Facebook kommentit