Jere Kalliokosken kiireinen kausi päättyy Etelä-Afrikassa – “Flat out”

6.11.2019 / 13:16
Jere Kalliokoski hyppäsi MM-debyytissään Ruotsin Höljesissä semifinaaleihin asti (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Jere Kalliokoskella on ollut kiireinen kausi rallicrossin parissa, kun AL-Härmän kuljettaja on kiertänyt tänä vuonna kolmea eri sarjaa.

Jere Kalliokosken pääpaino tänä vuonna oli kovatasoisessa RallyX Nordic -sarjassa, missä sijoitus seitsemän ajetun osakilpailun jälkeen oli lopulta kolmas. Edelle ehtivät vain Supercar-luokan Euroopan mestaruuden tänä vuonna voittanut Robin Larsson, sekä toisena vuonna peräkkäin RallyX Nordic -sarjassa toiseksi sijoittunut Oliver Eriksson.

SM-sarjassa Kalliokoski joutui jättämään RallyX Nordic -kiireiden takia yhden osakilpailun väliin, mutta neljän osakilpailun pisteet riittivät silti mitaleille ja SM-pronssiin.

– Pitää olla kuitenkin tyytyväinen pronssiin, kun ottaa huomioon että yksi kisa jäi ajamatta. Sarja oli kovatasoinen, (Juha) Rytkönen ja (Joni-Pekka) Rajala vetivät kyllä kovaa, Kalliokoski kommentoi kauden viimeisen osakilpailun jälkeen syyskuussa.

MM-sarjassa Kalliokoski on ajanut tänä vuonna yhden osakilpailun. Aiemmin arvosarjoista EM-sarjaa ajaneen Kalliokosken MM-debyytti nähtiin Ruotsin Höljesissä viime kesänä ja debyytti olikin onnistunut, kun AL-Härmän kuljettaja raivasi Stard-tallin Ford Fiestalla tiensä aina semifinaaleihin asti. Rengasrikko semifinaalissa vei mahdollisuuden taistella finaalipaikasta, mutta Kalliokoski oli Höljesin antiin tyytyväinen.

– Toisen kierroksen alussa hypyn jälkeen hajosi kuskin puolen eturengas. Loput viisi kierrosta oli vain selviytymistä maaliin. Ihan hyvä fiilis jäi koko viikonlopusta, vaikka olisihan se paremminkin voinut mennä, Kalliokoski pohti.

Nyt Kalliokoski hyppää toistamiseen Stardin Fordin rattiin ja MM-sarjaan, kun edessä on tulevana viikonloppuna Etelä-Afrikan Kapkaupungissa ajettava MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu.

– Ikinä en ole ollut Etelä-Afrikassa. Radasta olen nähnyt kuvia ja katsellut nyt videoita. Harjoituksissa sitten nähdään millainen se on ajaa. Tekninen se kuulemma on ja ainakin se näyttää vauhdikkaalta, Kalliokoski ennakoi.

Vaikka tuleva kilpailunäyttämö Pohjanmaan miehelle uusi tuttavuus onkin, niin tavoitteet kilpailuun on asetettu korkealle.

– Semifinaalipaikka on tavoite kuten Höljesissäkin. Semistä hyvä startti ja yritän sieltä nousta finaaliin, mikä olisi kyllä kova temppu. Tämä on kauden viimeinen kisa, ei katsella kuka on vierellä, eikä pyydellä anteeksi, vaan laitetaan niin sanotusti “flat out”, Kalliokoski päätti.

Etelä-Afrikassa alkuerät ajetaan lauantaina ja sunnuntaina, semifinaalit ja finaali sunnuntaina.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit