Jere Kalliokoski Botniaringin asfaltilta Kouvolaan – “Kaivetaan puukot tupesta”

28.8.2020 / 12:30
Jere Kalliokoski Höljesin MM-osakilpailussa kesällä 2019 (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Siinä missä rallicrossin MM-sarjan Kouvolan osakilpailuihin tänä viikonloppuna osallistuvat muut kuljettajat taistelivat lajin MM-pisteistä viime viikonloppuna Ruotsin Höljesissä, urakoi Jere Kalliokoski Jurvan Botniaringillä BMW:n ratissa.

Jere Kalliokoski, 23, on nakuttanut viime vuosina hienoa menestystä rallicrossissa, mistä osoituksena muun muassa Supercar-luokan SM-mitalien värisuora, mestaruus, hopea ja pronssi, sekä RallyX Nordic -sarjan kolmas sija viime vuodelta. Tänä vuonna Kalliokosken oli tarkoitus osallistua oman tiiminsä Kalliokoski Motorsportin voimin EM-sarjaan Ford Fiestalla, mutta koronapandemia pisti nämä suunnitelmat jäihin.

Sen sijaan Kouvolassa tänä viikonloppuna ajettavissa rallicrossin MM-sarjan kauden kolmannessa ja neljännessä osakilpailussa AL-Härmää edustavaa Kalliokoski nähdään mukana.

– Kouvolaan lähdetään, se on selvä! Olemme ajaneet Suomessa testiä ja autoa on saatu paremmaksi kuin se on koskaan ollut. Kaivetaan puukot tupesta ja taistellaan Tykkimäessä jokaisesta sijasta, Kalliokoski vakuuttaa tiedotteessaan vanhalla kunnon pohjalaisella asenteella.

Kalliokoskelle esiintyminen rallicrossin MM-sarjassa ei ole suinkaan uusi juttu, nähtiinhän hänet viime vuonna Stard-tiimin Fordin ratissa Ruotsin ja Etelä-Afrikan osakilpailuissa. Heti MM-debyytissään Kalliokoski täräytti semifinaaleihin ollen lopputuloksissa kymmenes. Etelä-Afrikassa semifinaalipaikka jäi parin sijoituksen päähän, kun Kalliokosken kauden päätös kirjoitettiin historiankirjoihin sijanumeroilla 14.

Valmistautuminen Kouvolan MM-rallicrossiin ei ollut Kalliokosken osalta ihan se perinteinen. Kalliokoski yhdessä tiimikaverinsa Juho Siekkisen kanssa kun kilpailivat viime viikonloppuna Botniaringillä rata-autoilun SM-sarjan kauden avausosakilpailussa. Kaksikko tavoittelee tänä vuonna kaksi kilpailuviikonloppua käsittvästä SM-sarjasta BMW Xtreme -luokan mestaruutta ja tuon tavoitteen metsästys käynnistyikin onnistuneesti, kun kauden avauksessa kolmesta kilpailulähdöstä tuloksena oli kaksi lähtövoittoa ja yksi kakkossija.

Siekkinen avasi urakoinnin lauantaina ajamalla viikonlopun ensimmäisen kilpailulähdön voittoon. Sunnuntaina oli sitten Kalliokosken vuoro hypätä “Bemarin” rattiin ja tuloksena oli toinen sija.

– Lähtö meni kohtalaisesti, vaikka putosin toiseksi. Kaveri ajoi muutaman kymmenyksen kovempaa ja pääsi vähän karkuun, joten päätin jäädyttää tilanteen ja ottaa tarjolla olevat pisteet pois, enkä lähtenyt enää hulluttelemaan, Kalliokoski kommentoi tuoreeltaan kilpailun jälkeen.

Kolmannessa kilpailulähdössä kilpailun pituus oli 40 minuuttia ja nyt molemmat tiimin kuljettajat nähtiin ratin takana. Siekkinen avasi pelin, toi auton johtoasemassa varikolle puolivälissä kilpailua ja Kalliokoski viimeisteli voittoisan sunnuntain ajamalla ruutulipulle ykkösenä. Siekkisen ja Kalliokosken voittomarginaaliksi kirjattiin reilut 12 sekuntia.

– Pystyin Juhon ajaman etumatkan turvin kontrolloimaan tilannetta, sain aluksi vähän eroa muihin. Tiesin, että takana olevalla oli viidentoista sekunnin aikasakko rasitteena, joten ei olisi vaikuttanut tulokseen vaikka hän olisi ohi tullutkin, Kalliokoski sanoi.

Rallicrossin MM-sarjan kauden kolmas ja neljäs osakilpailu ajetaan Kouvolassa tänä viikonloppuna. Kalliokosken lisäksi suomalaiskuljettajista mukana nähdään Niclas Grönholm, Juha Rytkönen, Jani Paasonen, sekä Atro Määttä.

Lue myös! Linkit ja aikataulu – Näin seuraat rallicrossin MM-sarjan Kouvolan tapahtumia (28.8.2020)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Jere Kalliokosken kommentit: Tiedote


Facebook kommentit