Jere Kalliokoski debytoi MM-sarjassa – “Nöyrin mielin ja ilman paineita”

4.7.2019 / 10:14
Jere Kalliokoski RallyX Nordic -sarjan osakilpailussa Höljesissä toukokuussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Jere Kalliokoski debytoi rallicrossin MM-sarjassa Stard-tallin Ford Fiestalla tulevana viikonloppuna Ruotsissa.

Alahärmäläinen Jere Kalliokoski, 21, lähtee taistelemaan lajin kerman kanssa Höljesin Magic Weekend -nimellä tunnettuun MM-sarjan osakilpailuun toiveikkaana.

– On mahtava fiilis päästä ajamaan maailman kovimpia crossikuskeja vastaan! Tavoite on edetä semifinaaliin, mutta tuossa seurassa se vaatii täydellistä onnistumista. Nöyrin mielin ja ilman paineita mennään, mutta anteeksi ei lähdetä pyytelemään, Kalliokoski naulaa.

Kalliokoski on edennyt rallicrossin kuninkuusluokassa vauhdilla. Hän ajoi ensimmäisellä kaudellaan vuonna 2016 Suomen mestariksi ja sen jälkeen tie vei Eurooppaan kahdeksi kaudeksi. Tällä kaudella alahärmäläinen keskittyy SM-sarjan lisäksi RallyX Nordic -sarjaan. Höljesin rata on Kalliokoskelle tuttu, käynnissä oleva kausi kun alkoi RallyX Nordicin osakilpailulla juuri lajin mekasta, jossa ajettiin kaksi osakilpailua. Myös EM-sarja on vieraillut radalla vuosittain.

– Tämä on viides kilpailu Höljesissä, joten rata on tuttu. Lähdön onnistuminen on tärkeää, aika usein ensimmäisessä mutkassa on rytissyt, Kalliokoski kuvailee.

Stardin autoon Kalliokoski tutustuu tarkemmin tänään torstaina. Tällä kaudella hän on ajanut tallin rakentamalla lähes samanlaisella Ford Fiestalla ja se helpottaa rattiin hyppäämistä.

– Auto on täksi kaudeksi valmistunut. Siinä on uusi moottori ja varmasti muitakin erilaisia ratkaisuja, joten oletan tietysti, että se on nopeampi. Janis Baumanis on ajanut tallin toisella autolla jokaisessa kisassa finaaliin, niin auton suhteen olen luottavainen. Torstaina se sitten selviää tarkemmin, kun mennään Ruotsiin ajamaan testipäivä. Voi pojat miten odotan tulevaa viikonloppua, AL-Härmää edustava Kalliokoski päätti.

Teksti: Toni Lönnroos, Kalliokoski Motorsportin tiedotus


Facebook kommentit