Jere Kalliokoski EM-rallicrossin Supercar-luokkaan: ”Oppivuosi vielä”

27.3.2017 / 14:52
Jere Kalliokoski ajoi maaliskuussa kolme päivää testiä Mayennen radalla Ranskassa. "Meni hyvin, mitään ei edes hajonnut", Kalliokoski kertoi. (kuva: Melvin Gillet)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin hallitseva suomenmestari Jere Kalliokoski ottaa ison askeleen urallaan ja lähtee mukaan EM-sarjan Supercar-luokkaan Albatec Racingin noin 600-hevosvoimaisella Peugeot 208 RX -autolla.

EM-sarja käynnistyy MM-sarjan yhteydessä ensi viikonloppuna Espanjan Barcelonassa. Kalliokoski, 19, lähtee viiden osakilpailun kauteen jalat maassa.

– Kyllähän se vähän jännittää, mutta ei liikaa. Vaikea sanoa mitä odottaa, kun en ole EM:ää ajanut. Tasohan on kova kyllä. Maltillisella mielellä lähdetään, ja vähän sellainen oppivuosi tämä tietysti on. En ole koskaan aiemmin ajanut yhdelläkään näistä radoista enkä edes ulkomailla, Kalliokoski sanoo.

Härmästä maailmalle ponnistava Kalliokoski julkisti EM-sarjan suunnitelmansa ja yhteistyönsä Albatecin kanssa jo hyvissä ajoin viime syksynä.

– Päätettiin, että jos tulee suomenmestaruus, niin sitten lähdetään ulkomaille jos ammattilaiseksi halutaan. Päästiin testaamaan autoa syksyllä ja homma lähti rullaamaan mukavasti. Saimme myös yhteistyökumppaneita mukaan, Kalliokoski sanoo.

Neuvottelupöydän toisella puolella istui Albatecin general manager, suomalainen Atte Varsta.

– Hänellä oli iso rooli. Olihan se helpompi lähteä neuvottelemaan suomalaisen kanssa ja ottaa häneen yhteyttä, Kalliokoski korostaa.

Alkavan kauden tavoitteet ovat vielä kiveen hakkaamatta. Testiä Kalliokoski on ajanut Peugeotilla viiden päivän ajan.

– Olen ajanut sateella enemmän kuin kuivalla, ja ainakin sateella auto tuntuu tosi hyvältä. Aika samantyyppinen se on ajaa kuin Skoda (jolla Kalliokoski ajoi SM-sarjassa). Molemmat ovat sellaisia nokka edellä ajettavia. Jos ensimmäisessä kisassa pääsisi semifinaaliin, niin se olisi hyvä. Siellä on kuitenkin 30 kuskia mukana.

Kalliokosken auto sama yksilö, jolla tallin omistaja Andy Scott ajoi viime vuonna. Albatec operoi EM-sarjan lisäksi Ranskan ja Iso-Britannian mestaruussarjoissa.

EM-sarjan lisäksi Kalliokoski pyrkii ajamaan myös koko SM-sarjan. Suomessa ajokkina on tuttu Skoda Fabia Supercar.

– Siitä tulisi 10 kisaa sitten yhteensä. Se olisi aika hyvä määrä. Ja Suomessa tavoite on tietenkin uusia mestaruus, Kalliokoski sanoo.

Lue myös Riku Tahko jatkaa EM-sarjassa

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit