Jere Kalliokoski siirtyy rallicrossin EM-sarjaan

10.11.2016 / 11:08
Jere Kalliokoski (2.oik.) siirtyy rallicrossin EM-sarjaan. Albatec Racingin omistaja Andy Scott (2.vas.) ja general manager Atte Varsta (oik.) ovat tilanteeseen tyytyväisiä.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin Suomenmestari Jere Kalliokoski ajaa ensi vuonna Euroopan mestaruussarjan Albatec Racing Teamissä. Nuori suomalaislupaus tarttuu skottitiimin 600 hevosvoimaisen Peugeot 208 RX Supercarin puikkoihin ja ajaa koko EM-sarjan. Sarja starttaa huhtikuussa Espanjan Barcelonassa.

19-vuotias Alahärmästä kotoisin oleva Jere testasi lokakuussa Albatecin autoa Ranskan Dreux’n radalla. Yhden päivän testi onnistui erinomaisesti, ja Jere ehti päivän aikana ajaa 10 testivetoa radalla.

– Tuntuu mahtavalta, kun sopimukseni Eurosarjaan Albatecin kanssa on nyt julkistettu. Otan ison askeleen urallani. Albatec on huipputiimi, jolla on kokemusta useista eri kansainvälisistä sarjoista, ja joka on näyttänyt kykynsä parin viime vuoden aikana. Tiimin General Managerina toimii suomalainen Atte (Varsta), joten päätökseni oli lopulta helppo. Aten mukana olo helpottaa askeleitani kohti kansainvälistä huippua, Jere Kalliokoski sanoo.

Viisi osakilpailua sisältävä rallicrossin EM-sarja käynnistyy Barcelonassa Espanjassa 1.-2. huhtikuuta ja jatkuu myöhemmin Norjaan (Hell) 10.-11.6., Ruotsiin (Höljes) 1.-2.7., Ranskaan (Loheac) 2.-3.9. ja Latviaan (Riika) 16.-17.9.

– Olen innostunut Jeren tulosta mukaan tallin vahvuuteen. On hienoa tuoda EM-sarjaan uusia, nuoria lahjakkuuksia. Olen varma, että Jere on vahva osa tiimiä, ja hänellä on edessään hieno tulevaisuus rallicrossissa. Jeren testi Dreuxissa oli onnistunut ja erityisen vaikuttunut olin hänen kypsästä asenteestaan. Mitä enemmän ajoaikaa Jere saa, sitä vahvempi hänestä tulee. Koko Albatecin tiimi on sitoutunut auttamaan Jereä menestymään, Albatec Racingin omistaja Andy Scott.

– Olen myös innoissani ensi vuoden EM-kalenterista, jonka promoottori IMG esitteli hiljattain. Ensi vuoden sarjassa on kolme klassista rallicross-kisaa Hell, Höljes ja Loheac. Sen lisäksi sarjassa on mukana kaksi uutta rataa Barcelonassa ja Riikassa. Kaudesta tulee varmasti kaiken kaikkiaan mahtava, Scott lisää.

– Suomi on vuosien saatossa tuottanut lukuisia rallin ja rata-autoilun maailmanmestareita. Jerellä on potentiaalia olla tulevaisuudessa mestarien listalla. Huolimatta Jeren nuoresta iästä olin testien perusteella vaikuttunut hänen kypsästä asenteestaan ja kyvystä mukauttaa ajotyyliä Peugeot 208 RX Supercarille sopivaksi. Ensi vuosi on iso askel Jerelle, mutta uskon, että hän näyttää kykynsä ja tulee menestymään tallissamme, arvioi Albatecin genereal manager Atte Varsta.

Testeistä hyvä maku

Kalliokoski tutustui Albatecin toimintaan ja Peugeotin Supercariin aiemmin syksyllä Ranskassa ajettussa testissä.

– Ranskan testi meni mielestäni erittäin hyvin. Tarkoitus oli oppia ja saada hyvä tuntuma autoon. Tein 10 vetoa, ja jokaisen vedon välissä autooni tehtiin pieniä säätömuutoksia. Jokaisella ulosmenokerralla olin edellistä vetoa nopeampi. Päivän nopeimman kierroksen tein viimeisellä vedollani. Peugeot 208 RX Supercar on moderni huipputason rallicross-auto kaikilla herkuilla. Moottorin tehon ja väännön tuntee heti, ja auton ajettavuus on erinomainen. Oma tuntemukseni autosta on erittäin hyvä ja uskon, että vauhtia tulee vielä paljon lisää, kunhan saan enemmän kilometrejä alle, Kalliokoski arvioi.

Kalliokoski aloitti moottoriurheilun kartingin parissa vuonna 2007. Rallicross-debyytti tapahtui kaudella 2014, jolloin Jere osallistui rallicrossin Suomen MM-osakilpailun oheisluokan, RX Litesin, kisaan sijoittuen seitsemänneksi. Seuraavana vuonna Jere siirtyi SM-sarjan Autocross-luokkaan ja nousi siinä viidenneksi.

Kuluneen kauden 2016 alussa nuorukainen siirtyi ylimpään Supercar-luokkaan. Jere lunasti nopeasti paikkansa sarjan kärkikuljettajana ja voitti Supercarin SM-kultaa kauden päätteeksi.

– Rallicrossin SM-sarja oli tänä vuonna tiukkaa taistelua loppuun asti. Kasvoin erityisesti henkisesti tämän vuoden aikana. Opin keskittymään ja sulkemaan kaiken muun kisatilanteessa ulkopuolelle. Siitä on varmasti hyötyä ensi vuoden EM-sarjassa. EM-sarja on iso askel eteenpäin, eikä minulla ole mitään harhakuvitelmia. Vastus tule olemaan kovinta, mitä olen urallani tähän mennessä kohdannut, onhan kyseessä ensimmäinen kansainvälinen mestaruussarjani. Olen vasta 19-vuotias, joten minulla on aikaa opetella tarvittavat kikat. Otan askel kerrallaan ja teen joka kerta parhaani, kun olen ratin takana. Toki haluan aina voittaa, mutta samalla täytyy olla realisti. Pitkän tähtäimen tavoitteeni on voittaa rallicrossin maailmanmestaruus, ja sillä polulla ei ole oikoteitä, Kalliokoski sanoo.

Lähde: Albatec Racingin tiedote

Lue myös Kalliokoski testasi EM-sarjan Supercaria


Facebook kommentit