Jere Kalliokoski yksi Kouvolan onnistujista – “Saa olla ylpeä omasta porukasta”

3.9.2020 / 21:58
Jere Kalliokoski ajoi Kouvolassa kahdesti semifinaaleihin (Kuva: Set Promotion / Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden kolmas ja neljäs osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Kouvolassa. Yksi viikonlopun onnistujista oli pitkän tauon jälkeen paluun rallicross-kilpailuihin tehnyt Jere Kalliokoski.

Jere Kalliokoski, 23, debytoi rallicrossin MM-sarjassa viime kaudella osallistumalla Stard-tiimin Fordilla Ruotsin ja Etelä-Afrikan osakilpailuihin. Tuloksena oli yksi semifinaalipaikka, kun Ruotsissa sijoitus MM-debyytissä oli hienosti kymmenes. MM-pisteitä viime vuoden kaksi kilpailua toivat yhteensä kymmenen. Kouvolassa Kalliokoski selvitti tiensä oman tiiminsä väreissä molempina kilpailupäivinä semifinaaleihin, loppusijoitusten ollessa 11. ja 12.

– Kokonaisuutena olen tosi tyytyväinen viikonloppuun. Edellä on vain kivikovia kuljettajia ja tiimejä, joiden panostus MM-sarjaan on eri tasolla kuin meillä. Saa olla ylpeä omasta porukasta, kova työ ja siitä kaksi semifinaalipaikkaa palkintona, täältä voi lähteä hyvillä mielin kohti Härmää, 14 MM-pistettä Kouvolan viikonlopusta kerännyt Kalliokoski kommentoi tiedotteessaan.

Lauantaina ajettu ensimmäinen alkuerä toi 14. nopeimman ajan. Kyseessä oli Kalliokoskelle ensimmäinen kilpailulähtö rallicrossissa sitten viime marraskuisen Etelä-Afrikan MM-osakilpailun.

– Ajamattomuus näkyi. Eka startti crossissa lähes vuoteen, olin vielä ruosteessa. Jos olisin päästänyt menemään, olisin voinut päästä keulille, mutta varmemmin olisi tullut kolari, Kalliokoski kertasi viikonlopun ensimmäisen kilpailulähdön startin jälkeisiä tapahtumia.

Alkuerien kokonaispisteissä Kalliokoski oli lauantaina juuri sillä viimeisellä semifinaalipaikkaan oikeuttaneella sijalla eli 12. Toisesta semifinaalilähdöstä finaaliin etenivät Juha Rytkönen, Kevin Hansen, sekä Timo Scheider. Kalliokoski oli neljäs.

– Lauantai alkoi surkeasti, kun kardaanin ristikko hajosi, enkä päässyt harjoituksiin. Alkueriin sitten vähän kylmiltään ja se näkyi. Lähdöt pitäisi saada vähän paremmin onnistumaan. Semissä ihan ok suoritus, yhden sijan päähän jäi finaalipaikka, paketoi uransa ensimmäisen MM-kotikilpailun avauspäivän.

Sunnuntaina Kalliokoski avasi alkuerät 12. nopeimmalla ajalla, mutta toisessa alkuerässä sijoitus oli peräti viides. Kolmannessa alkuerässä sijoitus romahti tulosluettelossa riville 16, mutta kokonaispisteet riittivät lauantaiseen tapaan semifinaaleihin jälleen kerran viimeisenä kuljettajana. Sijoitus toisessa semifinaalilähdössä oli lopulta kuudes, kun edelle ehtivät päivän voittaja Niclas Grönholm, Timmy Hansen, Timur Timerzyanov, Kevin Hansen ja Scheider.

– Meni vähän paremmin kuin lauantaina. Puolikuivalla radalla ajo sujui, mutta ihan märällä ei vauhti riittänyt tuon parempaan, Kalliokoski myönsi sunnuntain jälkeen.

Jere Kalliokoski rallicrossin MM-sarjassa

Ruotsi 2019 – 10.
Etelä-Afrikka 2019 – 14.
Suomi 2020 – 11.
Suomi 2020 – 12.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Jere Kalliokosken kommentit: Tiedote


Facebook kommentit