MOTORSPORT

Jere Pensas avasi Joensuussa pistetilinsä – “Nuottirallien oppia koko rahalla”

Mikkelin SM-rallissa helmikuussa jo toisella erikoiskokeella teknisen vian vuoksi karvaan pettymyksen kokenut Jere Pensas haki viime viikonloppuna Joensuun SM-rallista täyden hyvityksen keskeytykselleen.

Jere Pensas ja kartanlukija Jouni Saarijärvi päästelivät Joensuun SM-rallin vuoristoradaksi kutsutulla reitillä nousujohteisen kisan. Reilun sadan erikoiskoekilometrin aikana vauhti nousi loppua kohden ja tuloksena oli V1600-luokan kolmanneksi korkeimmat Suomi Cup -pisteet.

– On heti alkuun sanottava, että Joensuun rallista tuli nuottirallien oppia koko rahalla. Nuotituspäivä vaati tarkkuutta. Ei meillä Pohjanmaalla ole totuttu, että mutkaiset tiet menevät koko ajan ylös- tai alaspäin. Onnistuimme kuitenkin nuottien kanssa tosi hyvin. Eteen tuli vain pari paikkaa, jossa kisan aikana oli pientä häikkää. Ne eivät kuitenkaan olleet mitään isoja ongelma lopputuloksen kannalta, Pensas kertaa.

Tunturirallin jäätyä ajamatta ja kun kauden toinen osakilpailu keskeytyi jo toisella erikoiskokeella, Pensaan ja Saarijärven tehtävänä oli hankkia Joensuusta kauden ensimmäiset Cup-pisteet.

– Tiesimme jo ennen kisaa, että olemme ajokokemuksen perusteella altavastaajina kilpakumppaneihin nähden. Siksi emme tuijottaneet tuloksia, vaan keskityimme täysin omaan ajoon. Se tuotti tulosta, Pensas korostaa.

– Kun jälkeenpäin vertailimme aikoja, tuli hyvin selväksi, että loppupuolella rallia jäimme kärjelle selvästi vähemmän kuin alussa. Missään kohtaa kisan aikana ei tullut mieleen nostaa enempää vauhtia. Tulimme sitä kyytiä mitä nuotti näytti ja millä vauhdilla tulemme varmasti tietä myöden.

Pensas ja Saarijärvi jäivät kakkospaikasta 35 sekuntia. Onko sekunnit kurottavissa kiinni kesäkaudella?

– Vauhti nousee vain ajamalla. Lisää treenejä ja nuotteihin pieniä tarkennuksia niin uskon, että kesällä ajamme isommista pisteistä, Pensas päätti.

Teksti ja kuva: Pensas Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com