Jere Pensas haastavista lähtökohdista Mikkeliin – “Olin kiinni varuskunnassa”

8.3.2019 / 16:54
Jere Pensas kilpailee rallissa ja rallisprintissä Renault Meganella (Kuva: JiiVee Korpela).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallisprintin SM-sarjan V1600-luokan hallitseva Cup-mestari Jere Pensas lähtee lauantaina Mikkelissä ajettavaan rallisprintin kauden toiseen SM-osakilpailuun haastavista lähtökohdista.

Varusmiespalvelusta Kajaanissa suorittava Jere Pensas ajoi kisa-autollaan Renault Meganella edelliset metrit SM-kauden avauksessa Nilsiällä.

– Näin on mennyt. Viime viikonloppuna piti ajaa treenejä, mutta olin kiinni varuskunnassa. Metriäkään en ole ajanut kilpa-autolla viimeisen kisan jälkeen. Perjantaina lähden Kajaanista junalla Jyväskylään ja sieltä hyppään isän kuorma-auton kyytiin. Sillä jatkamme kisapaikalle Mikkeliin. “Perstuntuma Relluun” pitää saada siinä, kun ajan sen kuormurin lavalta varikkopaikalle, Pensas ennakoi.

Kisaviikolla pientä kuumeen tynkää varuskunnassa sairastanut Pensas yrittää löytää Mikkelissä hyvän rytmin heti ensimmäisellä ajokerralla.

– Pitkän ajotauon jälkeen tulee alussa helposti turhaa pumppailua. Yritän lähteä rohkeasti syöttämään heti täysillä. Siinä on tietenkin omat vaaransa, mutta ei muutaman kilometrin reitillä pysty kärkeen, jos ei heti alusta alkaen ole kunnon vauhdissa. Sen kummempia taktiikoita en osaa suunnitella. Lauantain sää ratkaisee paljon mitenkä kisa sujuu, Pensas povaa.

Kauden avauskisassa luokan toiseksi reippainta vauhtia pitänyt laihialainen uskoo vastuksen Mikkelissä olevan vähintään yhtä kovan kuin Nilsiän vaativalla reitillä.

– Kyllä ne kaverit jotka avauskisassa olivat molemmin puolin minua, ovat kovia kantoja nytkin. Oskari Heikkinen veti voittoon mahtavan kovaa, eikä Mika Korvola ollut minua paljon hitaampi. Ainakin Korvola pääsi viime viikonloppuna virittelemään vauhtiaan rallissa ja hän tulee Mikkeliin hyvällä ajotuntumalla. Ei auta kun yrittää karkuun näiltä ja kaikilta muiltakin, Pensas päätti.

Lue myös! Varusmies Pensas avasi kautensa kakkossijalla – “Kaveri oli nyt parempi” (19.2.2019)

Teksti: Pensas Racingin tiedote


Facebook kommentit