Jere Pensas jäi talvikaudella ilman voittoja – “Auto meni pitkin penkkoja”

22.3.2019 / 13:03
Jere Pensas ajoi Mikkelin SM-rallisprintissä V1600-luokassa kolmanneksi (Kuva: Ari Karhunen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallisprintin SM-sarjan kauden toinen ja talvikauden hyvästellyt osakilpailu kurvailtiin lauantaina 9. maaliskuuta Mikkelin lähistöllä Ristiinassa.

Rallisprintin V1600-luokan hallitseva Cup-mestari Jere Pensas laittoi Mikkelissä peliin kaiken taitonsa, mutta joutui tyytymään luokassaan kolmanteen sijaan. Edes kahdelle pyörälle keventely ei auttanut kun Oskari Heikkinen ja Mika Korvola ehtivät edelle. Suoraan Kajaanin varuskunnasta kuumeisena Mikkeliin matkannut laihialainen panosti täysillä heti ensimmäiselle kierrokselle, mutta paras isku jäi puuttumaan.

– Syötin täysillä heti ensimmäisellä kierroksella. Vauhtia oli kyllä riittävästi, mutta niin oli ylimääräistä ohjelmaakin. Auto meni pitkin penkkoja ja siitä kello ei tykännyt. Pariin kertaan taitelin kahdella pyörällä. Jos se isommalla tiellä taiteilu olisi päättynyt kaatumiseen, niin siinä olisi varmaan pyöritty monta kierrosta. Onneksi ei kaatunut, puuskutti Pensas rykäisyn jälkeen.

Edelliset metrit kisapirssillä laihialainen oli ajanut kauden SM-avauksessa ja sen täytyi tuntua suorituksessa. Ensimmäisen kierroksen aika riitti luokan kolmanteen sijaan. Toiselle lenkille laihialainen haki rauhallisempaa linjaa.

– Yritin puhtaampaa ajoa ja siinä onnistuin. Huomasin kyllä heti alussa, että pito oli niin tautisen hyvä, että jarrutukset olisi voinut jättää vieläkin myöhäisemmäksi. Kaikki oli pelissä ja uskoin vauhtini riittäneen ainakin Korvolaa vastaan. Ei sitten kuitenkaan riittänyt. Heikkinen karkasi ja Korvolan kakkossijasta jäin 0,18 sekuntia, Pensas kertasi.

Kisan jälkeen Pensas heitti ajatukset loppukauden asfaltti- ja sorapintojen kahinoihin.

– Tästä on tulossa tiukka kausi. Nyt vain pitää laittaa auto nopeasti asfalttisäätöihin. Toivottavasti lumet pian sulavat, että ehtii testaamaan ennen kisoja. Karkumatkalla olevat pisteet pitää ajaa kiinni heti. Muuten syksy menee liian jännäksi, Pensas pohti.

Rallisprintin SM-sarjan kauden kolmas ja samalla kesäkauden avaava asfalttiosakilpailu ajetaan Kauhavalla toukokuun 11. päivä.

Lue myös!

Ketomaa kotimaisemissaan suvereeni ykkönen (11.3.2019)
Rallisprintin SM-sarjan pistetilanteet (11.3.2019)

Teksti: Pensas Racingin tiedote


Facebook kommentit