Jere Pensas kasvatti pistejohtoaan Nummelan asfaltilla – “Hyvät ajot ilman virheitä”

11.5.2018 / 08:07
Jere Pensas jatkoi vakuuttavia otteitaan V1600-luokassa (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallisprintin SM-sarjan siirtyessä asfaltille viime sunnuntaina Vihdin Nummelassa, V1600-luokassa marssin tahti kulki talvella totutuilla rytmeillä. Laihian Urheiluautoilijoiden Jere Pensas kuittasi luokan voiton ja Renault Meganea käskevä nuori mies ryntäsi luokan Suomi Cupin pistetaulukossa selkeälle karkumatkalle.

Jere Pensaan ensimmäinen veto oli jo hyvä ja se riitti luokan ykköspaikalle. Toisella ajokerralla aika kohentui ja kauden kolmas luokkavoitto sinetöityi laihialaisen nimiin.

– Sain molemmille kierroksille aikaiseksi hyvät ajot ilman virheitä. Osin aika pienellä tiellä ajetulla lenkillä oli tärkeää pitää koko ajan yllä tasainen vauhti. Jarrupaikat onnistuivat hienosti ja ne takasivat nappisuoritukset, Pensas kertaa kilpailun kulkua.

SM-kilpailun radoille määritellyn minimipituuden rajamaille tehdyllä reitillä erot kilpailijoiden välillä olivat kaikissa luokissa hyvin pienet ja niin myös V1600-luokassa. Tasainen vauhdinpito takasi hyvän sijoituksen, mutta vastaavasti pienetkin virheet näkyivät heti tuloslistalla. Pensas uskoo, että jo nuorten luokkien aikana asfalttiradoilta hankittu vankka kokemus oli hänelle eduksi Vihdissä.

– Reittiin tutustumisen aikana tuli selvä mielikuva miten pätkä ajetaan. Toisella kierroksella vauhti oli aika lailla “tapissa”. Tuskin matkalle jäi mitään sellaista paikkaa, missä olisin ilman riskiä voinut vetää kovempaa.

V1600-luokassa Pensaan piste-ero toisena kärkkyvään Jyri Räsäseen venähti 16 pisteeseen. Taistelu Suomi Cupin mestaruudesta jatkuu jo tämän kuun lopulla Kauhajoen SM-asfaltilla.

– Pakkovoittoa ei tarvitse Kauhajoelta hakea ja se on hyvä se, sillä ennen sitä pitää keskittyä Kouvolan SM-ralliin, Pensas järkeili.

Suomi Cup ja V1600-luokan pistetilanne (3/6 osakilpailua)

1) Jere Pensas 39
2) Jyri Räsänen 23
3) Sami Juusonen 19
4) Marko Pessi 16
5) Jeremias Salomäki 13

Teksti: Pensas Racingin tiedote


Facebook kommentit