Jere Pensas mukana SM-mitalitaistelussa – “Ei parane heti ottaa 10 sekuntia tukkaan”

2.9.2020 / 02:20
Jere Pensas ajoi Kokkolassa V1600-luokassa neljänneksi (Kuva: Jouni Laakso).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja jatkuu pitkän tauon jälkeen tulevana lauantaina Kouvolassa ajettavalla kauden neljännellä osakilpailulla. Laihialainen Jere Pensas starttaa kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun SM4-luokan pisteviitosena.

Jere Pensas, 20, yhdessä luottokartturinsa Jouni Saarijärven kanssa päättivät pitkän kilpailutaukonsa elokuun alkupuolella, kun he osallistuivat Renault Megane -autolla Kokkola 400 Juhlaralliin V1600-luokassa. Tuloksena oli reilun 64 ek-kilometrin urakoinnin jälkeen luokan neljäs sija. Edelle ehtivät Oskari Heikkinen, Toni Herranen, sekä Miko Kiminki, joista kaksi jälkimmäistä ovat Pensaan edellä myös SM-sarjan pisteissä talvikauden jälkeen.

– Pitkän ajotauon jälkeen aluksi jännitti, että kuinkahan homma lähtee matkaan. Yllättävän hyvin sujui heti ensimmäisestä pätkästä alkaen. Vauhti oli kuitenkin alussa varovaisen varmaa. Tarkoitus oli saada talteen kaikki rallin kilometrit ja sorakauden kokemukset ennen SM-sarjan ralleja, Pensas kommentoi tiedotteessaan.

Kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Pensas kellotti kolmanneksi nopeimman ajan, kun taas viidellä viimeisellä erikoiskokeella ek-sijoitukset olivat viisi kertaa neljäs.

– Mitä useampi pätkä oli ajettu, sitä paremmin alkoi myös vauhti löytyä. Pätkäsijoitukset pysyivät kuitenkin koko päivän samoilla sijoilla. Viimeinen erikoiskoe oli yksi niitä kahteen kertaan ajettuja pätkiä. Se oli valtavaa ”rymyytestä”. Oli kyllä ihme, kun vehkeet kestivät sen pätkän, Pensas ihmetteli.

Tosin aivan täysin ilman vahinkoa ei “rymyytys” kuitenkaan sujunut.

– Pätkän viimeisissä kurveissa ohjaus tuntui vähän oudolta. Syy selvisi rengasrikoksi. Hidastunut vauhti ei kuitenkaan muuttanut sijoitusta pätkällä, eikä lopputuloksissa, Pensas korosti.

Rallin SM-sarjan talvikaudella Pensas kirjautti SM4-luokasta Rovaniemeltä neljännen sijan, kun taas Joensuussa sijoitus oli toinen. Mikkelissä Pensas oli matkalla luokkavoittoon, mutta taival päättyi keskeytykseen toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Kun ajamatta on vielä kaksi osakilpailua, on Pensas SM4-luokan pisteissä viidentenä. Sami Korvola (68) on karannut omille teilleen, mutta Kiminki toisena on kuuden ja Herranen kolmantena viiden pisteen iskuetäisyydellä.

– Kouvolassa ei parane heti ensimmäisellä pätkällä ottaa kymmentä sekuntia tukkaan. Sitä ei enää ajeta kisassa kiinni, Pensas ennakoi tulevaa Kouvolan SM-rallia viitaten elokuisen Kokkolan kilpailun aloitukseen.

Rallin SM-sarjan Kouvolan osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina. SM-sarja päättyy Seinäjoella ajettavaan Pohjanmaa Ralliin syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Pensaan tiedotteen mukaan hänellä on tarkoituksena ajaa Kouvolan ja Seinäjoen SM-rallien välissä ainakin Laihian seurakilpailussa.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Jere Pensaan kommentit: Tiedote


Facebook kommentit