Jere Pensas nappasi rallista ja rallisprintistä hopeaa – “Mitä se sitten sisältääkään”

15.10.2019 / 08:33
Jere Pensas nappasi sekä rallista, että rallisprintistä hopeaa (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Jere Pensas teki onnistuneet kilpailumatkat Turkuun ja Kouvolaan.

Jere Pensas ajoi kauden ensimmäisen rallinsa rallin SM-sarjan finaalikisassa, Salo-Turku SM-rallissa. Kilpailun aikana reippaasti vauhtia nostanut Pensas vei V1600-luokan voiton ja syyskuun viimeisenä päivänä tasakymmeniä täyttänyt laihialainen sai hyvällä syyllä aiheen tuplajuhliin.

Salon ja Turun seuduilla kurvaillun rallin ensimmäisenä päivänä pimeällä ajetuilla erikoiskokeilla Pensas ja kartturin pestin hoitanut Jouni Saarijärvi hakivat oikeaa rytmiä. Toisen päivän ensimmäisen lenkin jälkeen luokkajohtoon majoittunut kaksikko ei enää paikastaan luopunut.

– Edellisestä rallista on aikaa vuoden verran. Syystä aloitimme rallin varovasti. Perjantain kaksi erikoiskoetta ajettiin perusvarmalla vauhdilla läpi ilman mitään riskejä, Pensas avasi.

Neljän pätkän jälkeen Pensaan Renault Meganen vauhti riitti luokan kakkostilaan kolme sekuntia kärjessä ollutta Mika Korvolaa hitaampana. Seuraavalla erikoiskokeella Pensas vetäisi pohjat ja nousi piikkipaikalle. Kun loput neljä erikoiskoetta menivät vielä Pensaan nimiin, irtosi V1600-luokan voitto 23 sekunnin erolla ennen Korvolaa.

– Vielä lauantain ensimmäisillä pätkillä ajoin liian varovasti. Meni jonkin aikaa ennen kuin aloin taas oikein uskoa millä vauhdeilla kurveihin voi mennä. Vauhdin noustessa sattui joitakin pieniä “liippejä”. Ei kuitenkaan mitään vakavaa. Oli makea vetää, kun nopeat paikatkin menivät hienosti, kun vain uskoin nuotteihin, Pensas kuvaili.

Viime vuonna rallin SM-sarjan V1600-luokan Suomi Cupin mestaruuden voittanut Pensas on tällä kaudella kilpaillut vain rallisprintin SM-sarjassa. Sen mitalit ratkaistiin Kouvolassa viikko Salo-Turku SM-rallin jälkeen.

– Oli hyvä, kun sain kunnolla kisakilometrejä alle ennen Kouvolan kisaa. Siellä on taas tuttu tilanne, kun ajan Mika Korvolaa vastaan. Mestari on jo selvillä, mutta hopeaan minulla on vielä mahdollisuus. Se edellyttää, että olen Kouvolassa nopeampi kuin Korvola, Pensas laski.

“Täysi luotto omaan tekemiseen”

Varusmiespalvelusta Kajaanissa suorittavan Pensaan kilpailukausi on edennyt tahmeasti. Ajotreenit ovat jääneet vähiin ja kisavauhti on tukehtunut teknisiin ongelmiin. Kouvolaan Pensas lähti hyvin valmistutuneena ja kovalla itseluottamuksella. Asetelmat tuottivat finaalikisasta kauden ensimmäisen luokkavoiton.

– Oli kauden paras fiilis lähteä kilpailuun! Viikko ennen Kouvolan kisaa pääsin Turun SM-rallissa nostamaan vauhtini omalle tasolleni. Kouvolaa edeltävänä päivänä viimeisteltiin vielä kuskin ja auton kisakunto Laihian seurakilpailussa. Ensimmäisellä vedolla työnsin menemään kaiken minkä osasin. Tien pinta oli “lipoonen”, eikä aika ollut kovin hyvä, vaikka omasta mielestä veto tuntui lähes nappisuoritukselta, Pensas kommentoi.

Pensas meni ajallaan kärkeen, mutta toiseksi ehtinyt Korvola hävisi vain 0,3 sekuntia.

– Toisella lenkillä pito parani ja nostin vauhtia. Luulen ettei tuollaisella Renault Meganella enää hirveästi kovempaa pysty vetämään. Vauhti näkyi kellossa. Aika kohentui viidellä sekunnilla. Ilman Turun SM-rallin kilometrejä tuo ajan petraus olisi jäänyt tekemättä, Pensas tunnusti.

Tuon reippaan ajan kohennuksen Pensas myös tarvitsi, sillä V1600-luokan pronssille päätynyt Korvola hävisi lopputuloksissa vain 0,75 sekuntia.

– Kisa oli tiukka, mutta oli myös mahtava ajaa vauhdikkaalla tiellä, kun oli täysi luotto omaan tekemiseen ja auto toimi hienosti. Hopeakin alkaa tuntua nyt hyvältä. Tulihan samalla myös varmuus siitä, että vauhtini riittää edelleen V1600-luokan kärkikahinoihin. Onnistuneen kisan ja hopeamitalin jälkeen on luottavainen mieli lähteä suunnittelemaan ensi kauden kalenteria, mitä se sitten sisältääkään. Se varmistuu lähiviikkoina, Pensas päätti.

Teksti: Pensas Racingin tiedote


Facebook kommentit