Jere Pensas on nyt rallisprint-mestari myös yleisessä luokassa – “Vehkeet saatu pelaamaan hienosti”

19.9.2018 / 10:08
Jere Pensas pääsi juhlimaan Leppävirralla mestaruutta (Kuva: Taneli Niinimäki / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallisprintin SM-sarjan kauden ensimmäinen sorakilpailu ja samalla viimeistä edellinen osakilpailu kurvailtiin Leppävirralla viime lauantaina. SM-sarjan Suomi Cupin V1600 -luokassa kaikki neljä kauden aiempaa kilpailua voittanut Jere Pensas ei nytkään erehtynyt ajolinjoissaan.

Jere Pensas tuuppasi luokkavoiton myös Leppävirralla ja sinetöi voitollaan V1600-luokan mestaruuden jo ennen kauden finaalikilpailua.

– Täysillä lähdin heti ensimmäiseen vetoon. Siitä tuli puhdas suoritus, eikä oikein mitään parannettavaa jäänyt. Sitten piti vain odotella mihin aika riittää ja sehän riitti kärkeen, kertasi Pensas avauskierrosta.

Pensas tiesi, että hyvin menneen ensimmäisen nykäisyn jälkeen Leppävirran reitillä oli vaikea kohentaa aikaa. Ennen toisen kierroksen suorituksia alkanut sade teki tehtävän entistä vaikeammaksi.

– Heti toisen kierroksen alussa tuli selväksi, että aika ei tule parantumaan. Tie oli pahasti pehmennyt ja ajourissa oli paikoin paljon liejua. Yritin vain kierrellä pahimmat paikat autoa särkemättä. Jotakin terävääkin oli reitillä ollut, sillä varikolla huomasimme yhden renkaan olevan lähellä hajoamista, Pensas kommentoi.

Pensaan toisen kierroksen aika oli yhdeksän sekuntia ensimmäistä vetoa heikompi, mutta kun kilpakumppanitkaan eivät aikojaan petranneet, pysyi laihialainen piikkipaikalla. Osakilpailuvoitto varmisti Suomi Cupin V1600-luokan mestaruuden. Kaksi edellistä mestaruutta Pensas ajoi rallisprintin SM-sarjan nuorten luokasta.

Nuorten luokista alkaen V1600-luokan Renault Meganella kilpaillut Pensas on tällä kaudella vakiinnuttanut paikkansa luokan kärjessä nyt myös yleisessä luokassa. Rallisprinttien lisäksi menestystä on tullut myös rallin puolelta.

– Kaikki on lähtenyt siitä, että vehkeet on saatu pelaamaan hienosti. Varmasti asioita helpottaa se, kun olen monta vuotta ajanut samalla autolla. On tullut paljon kokemusta autosta ja on tiedetty mitä pitää autolle tehdä ennen kisoja, Jere Pensas kehui isäänsä, auton tekniikasta vastaavaa Juha Pensasta.

Mestaruutensa varmistanut Pensas on mukana rallisprintin SM-sarjan finaalissa, kun se kaasutellaan mestarin kotikulmilla Laihialla 13. lokakuuta. Sitä ennen Renault Megane kerää kisakilometrejä sprinttimestarin käskemänä rallin SM-sarjan kauden päätöksessä Turussa vajaan kahden viikon kuluttua.

Teksti: Pensas Racingin tiedote


Facebook kommentit