MOTORSPORT

Jere Pensas sittenkin pistejahtiin Raahen SM-rallisprintiin – “Minulle oli tulossa virka-apukeikka”

Rallisprintin SM-sarjan V1600-luokassa kilpailevan Jere Pensaan mitalijahti näytti tukalalta reilut kaksi viikkoa sitten Kauhavalla ajetun kauden kolmannen osakilpailun jälkeen.

Auton teknisten ongelmien vuoksi pistesaalis Kauhavalta jäi heikoksi. Lisäksi tänään lauantaina Raahessa ajettava kauden toinen asfalttikilpailu oli jäämässä väliin, kun varusmiespalvelus Kajaanissa vaati laihialaisen ”armeijan harmaisiin” viikonlopun ajaksi. Varuskunnan esimiestasolla haluttiin kuitenkin ymmärtää Raahen kilpailun merkitys Jere Pensaan koko kilpailukauden kannalta.

– Minulle oli tulossa virka-apukeikka, joka olisi sitonut varuskuntaan koko viikonlopuksi. Isä oli ollut yhteydessä yksikön kapteeniin, joka järjesti tilalleni toisen miehen. Pääsen nyt sitten kuitenkin mukaan Raahen osakilpailuun, kertoi Pensas Kajaanin suunnasta.

Asfalttisprinteissä aina vahvoihin suorituksiin yltänyt Pensas oli mielissään muuttuneesta tilanteesta, vaikka kilpailee Raahessakin tiimin ”kakkosautolla”. Pensas Racingin käyttöön juuri ennen Kauhavan osakilpailua tullut Renault Megane Coupe oli ensimmäistä kertaa kilpailukäytössä Kauhavan asfalttikisassa.

– Kyllä silläkin autolla tekniikan toimiessa pystyy ajamaan voitosta. Ei se ole kuin itsestä kiinni kuinka pärjää. Laitan kaiken peliin ja voitto on tietenkin tavoitteena. Loppuun saakka pitää taistella, vaikka mestaruuden uusiminen näyttää juuri nyt melko mahdottomalta. Oskari Heikkinen on selvästi karkumatkalla, mutta kaikki on mahdollista niin kauan kun kisoja on ajamatta, Pensas kirkastaa.

Pensas lähtee Raahen osakilpailuun V1600-luokan kolmannelta sijalta. Syyspuolella rallisprintin SM-sarjassa kurvaillaan vielä kaksi osakilpailua sorapinnalla. SM-sarjan edellisessä osakilpailussa Kauhavalla Pensaksen ensimmäisellä kierroksella osa auton tekniikasta valui asfaltille. Toisella vedolla kone hyytyi, kun kytkin nousi lähtövaloissa. Lohdutuksena heltisi luokan viides tila.

– Ensimmäinen kierros lähti mukavasti matkaan. Sitten paukahti vetoakseli hajalle. Rikkoutunut tumppi irtosi laatikon päästä ja siinä lensivät öljyt kuuman koneen päälle. Öljystä syttynyt tulipalo jouduttiin tukahduttamaan sammuttimella, Pensas kommentoi kilpailun jälkeen.

Uusi vetoakseli löysi paikkansa ennen toisen kierroksen alkua. Kun pahimmat sammuttimen töhnät oli puhdistettu konehuoneesta, ei muuta kuin uudelleen viivalle.

– Kaikki meni hyvin siihen saakka, kun nostin kytkintä lähtövaloissa. Kone alkoi röpeltää ja auto liikkui hiipien eteenpäin. Siinä kului useampi sekunti ennen kuin kone alkoi vetää kunnolla. Peli oli siinä vaiheessa pelattu naapurin pussiin. Oli pikkuusen vaikeaa keskittyä kolmen kilometrin vetoon, kun tiesin, ettei kärkeen ollut enää mitään senssejä, Pensas tuskaili.

Teksti: Pensas Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com