Jere Pensas taisteli Raahessa toiseksi – “Tämä tuntuu lähes voitolta”

5.6.2019 / 12:54
Jere Pensas ajoi Raahessa V1600-luokassa toiseksi (Kuva: JiiVee Korpela).

[ A- ] / [ A+ ]

Jere Pensas kiitti Kajaanin varuskunnasta saamastaan ylimääräisestä viikonloppuvapaasta ja kurvasi asfaltilla ajetussa Raahen SM-rallisprintissä V1600-luokassa toiseksi. Epäonnistuneiden rengaspaineiden valinnasta huolimatta ykköstila karkasi vain reilun sekunnin päähän.

Raahen kilpailun alla leijui sateen uhka. Sen tiedettiin osuvan kisa-alueelle, mutta sateen määrästä ei ollut varmoja ennusteita. Jere Pensaan tiimissä valmistauduttiin ensimmäisen kierrokseen vetoon kuten ennenkin sateisen kelin uhatessa.

– Olen yleensä ajanut sateella hyviä tuloksia ja siitä syystä lähdin ensimmäiselle kierrokselle luottavaisin mielin. Heti ensimmäisessä jarrutuksessa iski kuitenkin paniikki. Auto meni kuin pulkka ja lähti puskemaan kurvista ulos. Pysyin radalla, mutta luotto renkaiden pitoon oli täysin hukassa. Jokainen jarrun paikka piti ottaa paljon totuttua varovaisemmin ja siinä hukkui aikaa, murahti viisi sekuntia pohja-ajasta jäänyt Pensas.

Laihialaisen Renault Meganella luistelema aika oli luokan toiseksi nopein, mutta ajan parantaminen toisella nykäisyllä sateen voimistuessa näytti vaikealta tehtävältä.

– Toiselle kierrokselle tiputettiin rengaspaineita. Parin jarrutuksen ja mutkan jälkeen auto alkoi tuntua omalta ja luotto ajamiseen palasi vanhalle tasolle. Otin kaiken irti mitä “Rellusta” lähti, mutta ei se silti ihan voittoon riittänyt. Ero Oskari Heikkiseen jäi 1,2 sekuntiin, Pensas laski.

– Ensimmäisen kierroksen jälkeen ajattelin, että mitähän tästä tänään tulee. Hyvä kun syy löytyi rengaspaineista, eikä autossa ollut mitään muita ongelmia. Iskä tuossa sanoi, että väärät rengaspaineet menivät huollon piikkiin. Eihän näin vaihtuvissa keleissä voi kuitenkaan kaikkea ennustaa oikein.

Voittoon ajanut Heikkinen on nyt neljän osakilpailun jälkeen V1600-luokan johdossa 55 pisteellä. Toiseksi kurvannut Pensas nousi kakkospaikalle 40 pisteellä ennen Mika Korvolaa, joka on poiminut 34 pistettä.

– Edellisen, Kauhavalla ajetun kisan ongelmien jälkeen, tämä kakkostila tuntuu lähes voitolta. Onnistumisen jälkeen on taas paljon rennompi olo suunnitella uusia kisoja ja varsinkin niitä syksyn kahta viimeistä SM-rallisprinttiä, Pensas hymyili.

Teksti: Pensas Racingin tiedote


Facebook kommentit