Jere Pensas tavoittelee hattutemppua ja mestaruutta – “Matkaan rennolla otteella”

28.9.2018 / 14:05
Jere Pensas suuntaa finaalikilpailuun allaan kaksi luokkavoittoa (Kuva: Eero Auvinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Vielä vuosi sitten nuorten puolella ralleja ja rallisprinttejä ajanut ja rallisprinttien arvosarjoista mitaleja kahminut Jere Pensas on noussut räväkästi kärkikahinoihin myös yleisen luokan puolella. Nyt viikonloppuna rallivuoden finaalissa Turun ja Salon suunnalla Pensas kamppailee V1600-luokan Suomi Cup -mestaruudesta.

Rallisprintin SM-sarjasta tämän kauden V1600-luokan mestaruuden voittanut Jere Pensas luottaa nyt viikonloppuna ajettavassa rallin SM-sarjan kauden viimeisessä osakilpailussa tuttuihin kuvioihin. ”Vanhan” sotaratsun, Renault Meganen, kartturin penkille istuu luottokakkonen Jouni Saarijärvi ja kisa rytmittyy vauhtia nostaen.

– Edellinen kilpailuni oli Leppävirran SM-rallisprint. Nuottien mukaan rallin treenejä en ole ajanut Sastamalan rallin jälkeen. Yleensä olen päässyt rallin rytmiin käsiksi parin ensimmäisen erikoiskokeen aikana. Uskon, että tämä toimii nytkin, kun pääsemme perjantain pätkille. Lähdemme matkaan rennolla otteella voittoa tavoitellen, Pensas sanoo.

Perjantain aikataulun mukaan Pensas Racingin miehistö starttaa illan kolmelle erikoiskokeella hämärän vaihtuessa pimeyteen.

– Lisävaloja olen edellisen kerran tarvinnut rallissa viime talvena. Kun valojen tarpeen ottaa huomioon nuotteja tehdessä, niin uskon, että homma lähtee sujumaan hyvin heti alusta alkaen, Pensas järkeilee.

Pensas ja Saarijärvi lähtevät kauden viimeiseen SM-ralliin V1600-luokan kakkostilalta. Kahdessa edellisessä rallissa luokkansa voittanut pari tietää millä mestaruus on otettavissa. Kolmas peräkkäinen voitto, hattutemppu, antaisi mahdollisuuden nousta mestaruuteen.

– Jos voitamme, niin silloin on mahdollisuus mestaruuteen. Jos jäämme toiseksi, niin putoamme kolmanneksi. Voitto on siis tavoite. Sen kun saavutamme, ei tarvitse kisan jälkeen tarkemmin pisteitä laskea, Pensas tarkentaa.

Teksti: Pensas Racingin tiedote


Facebook kommentit