Jere Pensas tavoittelee mitalia Suomi Cupista – “Haluan oppia ajamaan nuoteista, siksi SM-rallit”

16.2.2018 / 13:12
Jere Pensas ja kartanlukija Jouni Saarijärvi (Kuva: JiiVee Korpela).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallisprintin nuorten luokan hallitseva tuplamestari Jere Pensas tavoittelee tällä kaudella mitalia rallin SM-sarjan Suomi Cup V1600-luokasta. Pensas ajaa kaikki kuusi jäljellä olevaa SM-rallia ja urakka alkaa viikonloppuna ajettavasta Mikkelin SM-rallista. Pensaan kisapirssinä palvelee rallisprinteistä tuttu Renault Megane Coupe.

Neljä vuotta nuorten puolella rallisprinttejä kurvaillut Jere Pensas, 18, opetteli vuosien aikana nuottien tekemistä, ei tosin paperille saakka, mutta omaan muistiin rallisprint-reiteistä. Nuorukaisen perustelut yleisen luokan SM-ralleihin siirtymiselle olivat selkeät.

– Rallit kääntyvät yhä enemmän nuottirallien suuntaan. Haluan oppia ajamaan nuoteista ja siitä syystä valitsin SM-rallit, joissa kaikki osakilpailut ovat ennakkotutustuttavia. Nuottien tekemisen ja nuoteista ajamisen aloitin viime vuoden puolella, Pensas avaa taustoja.

SM-ralleissa Pensaan kakkoskuljettajana toimii laihialainen Jouni Saarijärvi, jonka kokemukset ”pelkääjän” paikalta ulottuvat reilun 25 vuoden päähän. Ykköskuljettajansa Saarijärvi nimeää veikeästi täyden kympin kuljettajaksi.

– Tuossa kaikkia sormiani hyväksi käyttäen laskin ne kuljettajat, joille olen lukenut karttaa. Niitä oli ennen tätä Jeren komennusta yhdeksän, eli Jere on täyden kympin kuski, Saarijärvi heittää.

Pensaalla ja Saarijärvellä on yhteistä kokemusta parin harjoitusrallin ja ahkeran nuotitusharjoittelun verran. Myös näiden kokemusten perusteella Saarijärvi alleviivaa mietteensä kuljettajastaan.

– Heti ensimmäiset nuotit menivät kerralla paperille. Niitä ei tarvinnut korjailla tai ihmetellä, että pitäisikö jotakin kohtaa hidastaa tai nopeuttaa. Kokemusten perusteella tohdin sanoa, että kilpailemme tällä kaudella V1600-luokan Suomi Cup -mitalista, Saarijärvi painottaa.

Viime kauden jäljiltä Renault Megane on käynyt läpi perusteellisen huollon ja kuljettajan mukaan auto on selvästi viime kautta kilpailukykyisempi. Siitä osoituksena Pensas avasi viime sunnuntaina tämän kauden kisarulettinsa voittamalla Laukaan SM-rallisprintissä V1600 -luokan kahinat.

– Ruuhimäen vauhdikas pätkä oli hyvä kenraaliharjoitus Mikkelin SM-ralliin. Mennään Mikkelissä samalla rytmillä ja tavoitellaan paikkaa kärkikolmikossa, Pensas heittää.

Teksti: Pensas Racingin tiedote


Facebook kommentit