MOTORSPORT

Jesse Kallio esitteli norjalaisyleisölle parasta osaamistaan – “Oli kyllä hieno päivä”

Rallicrossin SM-sarjan yhteydessä ajetun RX Academy -sarjan mestaruuden viime kaudella voittanut ja sitä kautta paikan EM-sarjaan tälle kaudelle lunastanut Jesse Kallio näytti lauantaina Norjan Hellissä parasta osaamistaan täräyttämällä hienojen suoritusten myötä koko alkuerävaiheen kakkoseksi.

Norjan Hellissä viikonloppuna kilpaillaan tuttuun tapaan niin MM-, kuin EM-sarjankin osakilpailu. EM-sarjasta mukana ovat Touring Car -luokka, sekä Super1600-luokka, missä Jesse Kallio avasi alkuerät perjantaina kahdeksanneksi nopeimmalla ajalla. Lauantaina Kallion vauhti olikin sitten aivan eri tasolla, kun torstaina 19 vuotta täyttänyt kellokoskelainen ajoi kakkossijat niin toiseen, kolmanteen, kuin neljänteenkin alkuerävaiheeseen.

– Oli kyllä hieno päivä! Vihdoinkin tuli se onnistuminen, kaikki kolme lähtöä meni hyvin tänään. Todella hyvä fiilis, Kallio hehkutti UrheiluUutiset.comin haastattelussa alkuerien jälkeen.

Super1600-luokalle nyt Hellissä ajettava osakilpailu on kauden kolmas. Keväällä Espanjassa ja Portugalissa Kallion vauhti oli myös hyvällä tasolla, mutta niissä kilpailuissa sattui ja tapahtuikin sitten liikaa niin tekniikan puolella, kuin myös kilpakumppaneiden törmäilyjenkin osalta. Nyt Kallio sai vihdoinkin ajetuksi ehjän päivän ja tulokset puhuvat puolestaan.

– Heti sen näkee, että kun saa ongelmattoman päivän, niin heti tulee tulosta. Vauhti on kuitenkin kohdallaan ja on ollut koko ajan, Kallio korostaa.

 

Pikaluotto

 

“Paalupaikalta hyvä mahdollisuus semifinaalivoittoon”

Sen lisäksi, että Kallion ajat oikeuttivat lauantain alkuerissä kolmeen kakkossijaan, niin kolmesta ajamastaan lähdöstä Kallio voitti kaksi. Siihen mikä päivän lähdöistä sitten oli paras, ei Set Promotion -tiimiä edustava Kallio osannut antaa vastausta.

– Kaikki erät kuitenkin onnistui hyvin. Tietysti tämä viimeinen oli tosi hyvä, kun onnistui kukistamaan (Aydar) Nurievin, Kallio viittasi venäläiskuljettajaan, joka vei nimiinsä kolme ensimmäistä alkuerävaihetta.

Rallicrossissa alkuerissä tuttuun tapaan ajetaan kelloa vastaan ja mies miestä vastaan taistelut yleensä vasta nähdään semifinaaleissa ja finaalissa. Kallio kuitenkin esitteli viimeisessä alkuerälähdössä sellaisen ohituksen, että jopa paikallinen rataselostaja innostui hehkuttamaan sitä lauantain komeimmaksi ajosuoritukseksi mitä Hellin radalla oli päivän aikana nähty.

– Kyllä se paikka tiedossa oli. Torstaina ja perjantaina se paikka katsottiin, että siinä voisi olla mahdollista ohittaa. Soralla siinä hyvin herkästi valuu leveäksi, Kallio kertasi komeaa suoritustaan.

Aikataulu Super1600-luokassa on tänä viikonloppuna varsin erikoinen, sillä alkuerät ajettiin loppuun jo lauantaina ja 12 parhaan kuljettajan seuraava ajosuoritus on edessä sunnuntaina, kun kahdessa semifinaalilähdössä taistellaan kuudesta finaalipaikasta. Kallio nappasi alkuerien kakkossijalla omaan semifinaalilähtöön paalupaikan. Selvää on, että asetelmat vaikka miten hyvään lopputulokseen on nyt olemassa.

– Paalupaikalta on hyvä mahdollisuus ottaa semifinaalivoitto ja päästä sitä kautta finaalissa eturiviin. Nyt pitää levätä hyvin, että jaksaa huomenna rutistaa vielä ne viimeiset kymmenykset pois, Kallio päätti.

Teksti: Jari Hotti, Hell – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com