Jesse Kallio ja Sami-Matti Trogen semifinaaliin – Kallio lähellä alkuerävoittoa

7.7.2019 / 13:07
Sami-Matti Trogen taistelee finaalipaikasta Ruotsin Höljesissä sunnuntaina (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Kolmesta suomalaiskuljettajasta kaksi selviytyi Ruotsin Höljesissä rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2-sarjan kauden viidennen osakilpailun semifinaaliin.

Lauantaina ajettujen kolmen alkuerän jälkeen kokonaispisteissä johdossa ollut Jesse Kallio jatkoi vahvoja esityksiään myös sunnuntaina ajetussa neljännessä ja viimeisessä alkuerässä kellottamalla toiseksi nopeimman ajan. Kallio ei kuitenkaan napannut kauden toista alkuerävoittoa Belgian Span jatkoksi, vaan kauden kaikki neljä osakilpailua tähän mennessä voittanut Oliver Eriksson kiilasi yhdellä pisteellä ohi tallikaverinsa olemalla nopein neljännessä alkuerässä.

Erikssonin ja Kallion välinen aikaero oli vain puoli sekuntia. Toinen sija tarkoittaa Kallion kohdalla kuitenkin sitä, että hän pääsee metsästämään finaalipaikkaa toisen semifinaalilähdön paalupaikalta. Samaan lähtöön Kallion kanssa asettuvat tallikaveri Fraser McConnell, Ben-Philip Gundersen, Mats Oskarsson, William Nilsson, sekä Simon Olofsson.

Ensimmäisessä semifinaalilähdössä nähdään Erikssonin lisäksi Vasiliy Gryazin, Linus Östlund, Martin Enlund, Jimmie Walfridson, sekä neljännessä alkuerässä 11. nopeimman ajan ajanut Sami-Matti Trogen. Trogenin lähtöpaikka on kolmas rivi ja viides ruutu. Molemmista lähdöistä kolme parasta kuljettajaa selviytyy finaaliin.

Suomalaistriosta ainoa kuljettaja, joka ei semifinaaleihin Höljesissä selviytynyt, oli kauden ensimmäisen RX2-kilpailunsa nyt ajanut Jami Kalliomäki. Kalliomäen sijoitus alkuerissä oli 15. ja viimeinen semifinaalipaikka jäi lopulta vain viiden pisteen päähän. Viime kaudella Kalliomäki sijoittui RX2-sarjan loppupisteissä sijalle kahdeksan.

RX2-luokan semifinaalit Höljesissä käynnistyvät kello 14.25 Suomen aikaa.

MM-sarjan RX2-luokka ja pisteet 3/4 alkuerää

1) Oliver Eriksson (SWE) 166
2) Jesse Kallio 165
3) Vasiliy Gryazin (LAT) 149
4) Fraser McConnell (JAM) 148
5) Linus Östlund (SWE) 141
6) Ben-Philip Gundersen (NOR) 141
7) Martin Enlund (SWE) 139
8) Mats Oskarsson (SWE) 138
9) Sami-Matti Trogen 138
10) William Nilsson (SWE) 137
11) Jimmie Walfridson (SWE) 136
12) Simon Olofsson (SWE) 131

———-

15) Jami Kalliomäki 126

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit