Jesse Kallio näytti jälleen muille perävaloja – Kaksi alkuerää, kaksi voittoa

4.7.2020 / 22:54
Jesse Kallio dominoi torstain tapaan alkueriä Höljesissä myös lauantaina (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden toinen osakilpailu Ruotsin Höljesissä kulki lauantaina Supercar Lites -luokan alkuerissä Jesse Kallion komennossa.

Supercar Lites -luokan lauantain ohjelmassa Höljesin legendaarisella radalla Ruotsissa oli kaksi ensimmäistä alkuerää. Aivan kuten torstaina, niin myös tällä kertaa Jesse Kallio kirjautti sekä ensimmäisestä, että toisesta alkuerästä nopeimman ajan myötä maksimipisteet. Torstaina Kallion neljän kierroksen kokonaisajat olivat 3.13,686 (ensimmäinen alkuerä) ja 3.12,175 (toinen alkuerä). Lauantaina vauhti oli vieläkin hurjempaa.

Lauantain ensimmäisessä alkuerässä Kallio täräytti tässä luokassa viikon ensimmäisen alle kolmen minuutin ja kymmenen sekunnin noteerauksen, kellon pysähtyessä aikaan 3.09,112. Tiimikaveri ja kotiradallaan kilpaileva Linus Östlund hävisi Kalliolle lähes sekunnin ollen toiseksi nopein, kun taas kolmannen sijan napannut Simon Olofsson jäi kärkiajasta jo yli kaksi sekuntia.

Kallion resepti koko viikon ajan ovat olleet erinomaiset startit, johtopaikka ensimmäisen mutkan jälkeen ja virheettömän ajon myötä eteneminen kärkipaikalla aina ruutulipulle asti. Tämä nähtiin jo torstaina ja nähtiin myös lauantaina niin ensimmäisessä kuin toisessakin alkuerälähdössä. Toisessa alkuerässä Kallio meni ja paranteli nimissään ollutta viikon parasta aikaa vielä reilulla neljällä sekunnin kymmenyksellä, ajan ollessa nyt 3.08,743. Henrik Krogstad hävisi vajaat puoli sekuntia ja Martin Enlund jo reilut 1,6 sekuntia.

Torstaina Kallion menestysmahdollisuudet kaatuivat auton tekniikkamurheisiin. Kolmannessa alkuerässä Kallion ajaessa johtopaikalla, vaihdelaatikko meni jumiin. Semifinaalissa puolestaan petti vasemman etupyörän laakeri ja haaveet finaalipaikasta menivät sen myötä. Myös semifinaalilähdössä Kallio ajoi johdossa, kun rengas petti.

Crosskart-luokassa torstain finaalissa viidenneksi sijoittunut Patrik Hallberg vei nimiinsä lauantain molemmat alkuerät. Torstaina voittoon ajanut Oskar Andersson joutui keskeyttämään ensimmäisen alkuerän, eikä pystynyt osallistumaan toiseen alkuerään. Luokan ykköstähdet, rallin viisinkertainen hopeamitalisti Thierry Neuville, sekä rallicrossin hallitseva maailmanmestari Timmy Hansen, olivat vauhdin puolesta kaukana kärjestä myös lauantaina.

Neuville joutui keskeyttämään ensimmäisen alkuerän ja toiseen alkuerään belgialaisen autoon vaihdettiin moottori. Kyseessä oli pienempi, 600-kuutioinen moottori, kun luokassa muuten kilpaillaan 750-kuutioisilla moottoreilla. Neuville jäi toisessa alkuerässä sijalle 24. ja on kokonaistilanteessa sijalla 33. Hansen kirjautti lauantain molemmista alkueristä sijat 21. ja on kokonaistilanteessa sijalla 22.

Crosskart Junior -luokassa torstaina kolmanneksi sijoittunut Elias Kalliokoski ajoi lauantain alkuerissä sijat kuusi ja neljä. Kokonaistilanteessa alahärmäläinen on viidentenä. Raoul Dahlqvist puolestaan ajoi lauantaina kahdeksanneksi ja toiseksi nopeimmat ajat, jotka oikeuttavat kokonaistilanteessa kahden alkuerän jälkeen neljänteen sijaan. Suomalaisduolla on hyvä tilanne sunnuntaihin lähdettäessä, sillä Dahlqvistilla on eroa toisen sijaan kolme ja Kalliokoskella kuusi pistettä. Torstain voittaja Alex Gustafsson oli nopein lauantain molemmissa alkuerissä.

Sunnuntaina Supercar Lites -luokassa, sekä Crosskarteissa ajetaan vielä kaksi viimeistä alkuerää, kaksi semifinaalilähtöä, sekä finaali. Sääennusteen mukaan Höljesiin on luvattu sunnuntaille sadetta, joka alkaisi paikallista aikaa puolenpäivän aikoihin jatkuen aina iltaan asti. Mikäli ennuste toteutuu, tuo se viimeiseen kilpailupäivään varmasti merkittävän “lisämausteen”.

Supercar Lites pistetilanne 2/4 alkuerää

1) Jesse Kallio 100
2) Linus Östlund (SWE) 84
3) Henrik Krogstad (NOR) 82
4) Simon Olofsson (SWE) 82
5) Martin Enlund (SWE) 80
6) Mats Oskarsson (SWE) 75
7) Jimmie Walfridson (SWE) 72
8) Marcus Höglund (SWE) 72
9) Niklas Aneklev (SWE) 71
10) Thomas Holmen (NOR) 66
11) Nils Andersson (SWE) 66
12) Gustav Johansson (SWE) 66

———-

13) Dan Skocdopole (CZE) 66
14) Martin Jonsson (SWE) 62
15) Nathalie Petersson (SWE) 58

Supercar Lites ja sunnuntain aikataulu

09.30 – Warm-up
11.00 – 3. alkuerä
13.10 – 4. alkuerä
15.30 – Semifinaalit
16.30 – Finaali

Crosskart ja Crosskart Junior, sunnuntain aikataulu

09.30 – Warm-up
10.10 – Crosskart Junior 3. alkuerä
10.20 – Crosskart 3. alkuerä
12.20 – Crosskart Junior 4. alkuerä
12.30 – Crosskart 4. alkuerä
15.00 – Crosskart Junior semifinaalit
15.10 – Crosskart semifinaalit
16.10 – Crosskart Junior finaali
16.20 – Crosskart finaali

Kaikki ajat Suomen aikoja!

Lue myös! Dominointia jatkaneella Grönholmilla hurja tilanne – “En ymmärrä mitä hän ajatteli” (4.7.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit