Jesse Kallio RX Academyyn: “Paljon taitoa ja potentiaalia”

14.2.2017 / 13:18
Jesse Kallio on kuudes RX Academyn kuljettaja. Autona sarjassa on Renault Clio.

[ A- ] / [ A+ ]

Suomalainen kilpa-autoilija Jesse Kallio on nimetty rallicrossin RX Academy – valmennusohjelmaan. 17-vuotias Kallio on kolmas suomalainen ja kaikkiaan kuudes kuljettaja, joka pääsee mukaan tänä vuonna alkavaan ohjelmaan. Kallion meriitteihin kuuluu muun muassa kansallisen rallicross-sarjan voitto vuodelta 2014 Opel Corsalla.

RX Acadamyssa Kallio pääsee ajamaan muiden kuljettajien tavoin Renault Clio Cup RX – rallicross-autolla. Viime vuonna nuori mies liittyi Set Promotion vahvuuteen ja kun sama taho on nyt myös RX Academyn taustalla, niin Kallio pääsee jatkamaan tutussa toimintaympäristössä uusilla mausteilla.

Vuonna 2016 Kallio kilpaili kahdessa Rallycross Challenge Europe –sarjan osakilpailussa ja ajoi voittoon Valkenswaardin osakilpailussa Hollannissa sen jälkeen, kun oli debytoinut Maasmechelenissä Belgiassa.

Viime syyskuussa Kallio ajoi ensimmäisen FIA European Rallycross Championship –sarjan osakilpailunsa Barcelonan radalla Espanjassa ja säväytti ensiksi ollen neljäs alkuerien jälkeen ja myös neljäs kilpailun finaalissa. Suorituksen arvoa nostaa se, että Kalliolla oli vastassaan erittäin kokeneet ja taitavat kilpakumppanit, joille hän pystyi laittamaan kampoihin.

Jesse Kallio ottaa nyt RX Academyn myötä seuraavan askeleen rallicross-urallaan ja askeleen kohti tavoitettaan ajaa tulevaisuudessa rallicrossin MM-sarjassa. Tällä kaudella Kallio ja muut valmennusohjelman kuljettajat pääsevät jo tavoittelemaan palkintona olevaa, täysin rahoitettua ajokautta Euro RX Super1600 –kategoriassa vuodelle 2018.

– Jessellä on paljon taitoa ja potentiaalia tässä lajissa. Hän osoitti huikeat kykynsä viime vuoden syksyllä Barcelonan Euro RX –debyytissä ja voitto myös Rallycross Challenge Europe –sarjassa kertoo paljon nuoren miehen osaamisesta. Olemme iloisia saadessamme Jessen joukkoomme muiden taitavien nuorten lisäksi, kertoo akatemiaa vetävä Jussi Pinomäki.

#47 Jesse Kallio (FIN)

Ikä: 17
Ura: Kallio on harrastanut muun muassa peltoautoilua jo kuuden vuoden ikäisestä lähtien. Ensimmäisen kilpailunsa Kallio ajoi vuonna 2014 ja voitti heti ensimmäisenä vuotenaan Suomen kansallisen rallicross-sarjan mestaruuden. Viime vuonna Super1600-luokkaan siirtynyt Kallio voitti RCE-sarjan Hollannin kilpailun sekä sijoittui neljänneksi EM-sarjan Espanjan osakilpailussa.

Vahvistetut RX Academy –kuljettajat 2017

#7 Kalle Markkanen (FIN)

#22 Sami-Matti Trogen (FIN)

#34 Melhem L. Abed (MEX)

#46 Martins Lapins (LAT)

#87 Troy Dowel (AUS)

#47 Jesse Kallio (FIN)

Lähde: RX Academyn tiedote

Lue myös Sami-Matti Trogen F4-sarjaan


Facebook kommentit