Jesse Kallio taisteli kolmanneksi Nysumin avauksessa – “Tästä on hyvä jatkaa”

6.9.2020 / 07:46
Jesse Kallio ja Nysumin lauantain kilpailupäivän haastavat olosuhteet (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan tänä viikonloppuna Nysumissa, Tanskassa. Kahden eri sarjan mestaruutta metsästävä Jesse Kallio taisteli vaikeissa olosuhteissa ajetun lauantain osakilpailun finaalissa hienosti kolmanneksi.

Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarja tunnetaan nimellä RallyX Nordic. Kausi avattiin näyttävällä tavalla heinäkuussa Höljesissä, Ruotsissa, missä ohjelmassa oli kaksi osakilpailua. Sen jälkeen sarjan tiimit ja kilpailijat taistelivat pisteistä Ruotsin Arvikassa ja tänä viikonloppuna näyttämönä toimii Nysum Tanskassa, missä Höljesin tavoin ajetaan viikonlopun aikana kaksi osakilpailua.

Niistä ensimmäinen oli ohjelmassa lauantaina ja tutun kaavan mukaisesti kolmesta alkuerästä ratkottiin lähtöpaikat semifinaalilähtöihin ja semifinaaleista kuusi parasta kuljettajaa eteni finaaliin. RallyX Nordic -sarjan Supercar Lites -luokan mestaruudesta taisteleva Jesse Kallio taistelee Nysumissa myös rallicrossin MM-sarjasta tutun RX2-sarjan tämän kauden mestaruudesta, joka ratkaistaan kerrasta poikki menetelmällä tämän viikonlopun tulosten mukaan.

Kyseiset luokat kun ajetaan samalla kalustolla, niin tottakai kahden luokan pisteistä taisteltiin radalla samanaikaisesti. Olosuhteet Nysumissa lauantaina toivat tiimeille ja kuljettajille oman lisähaasteensa.

– Radalla satoi vettä vähän väliä, mutta kova merituuli kuivatti radan nopeasti. Olosuhteet vaihtelivat kovasti, Kallio kommentoi tiedotteessaan.

Kolmesta alkuerästä Kallio kirjautti sijat neljä, kuusi ja yhdeksän, ollen kokonaispisteissä seitsemäs. Se tiesi paikkaa ensimmäisen semifinaalilähdön toiseen lähtöriviin ja neljänteen ruutuun.

 

Supercar-luokan lauantain kilpailu oli alusta loppuun Oliver Erikssonin näytöstä (Kuva: RPF).

 

Raoul Dahlqvist taistelee sunnuntaina Nysumissa Crosskart Junior -luokan mestaruudesta (Kuva: RPF).

 

“Murtunut vasen ranne rajoittaa tekemisiä”

Kallio selvitti ensimmäisen todella tiukan paikan onnistuneesti, nousten semifinaalilähdössään kolmanneksi ja sitä kautta mukaan finaaliin. Finaalissa lähtöruutu oli viimeisessä rivissä ja viimeisessä ruudussa, mutta niin vain Olsbergs MSE -tiimin suomalaiskuljettaja taisteli itsensä hienosti kolmanneksi ja palkintopallille.

– Alkuerissä varoin murtunutta vasenta rannettani, mutta finaalissa kyytini oli hyvää. Sain hyvän startin, mutta jarrutin ensimmäiseen mutkaan hiukan liian aikaisin. Olisi pitänyt painaa ulkokautta muiden rinnalle, mutta jäin sisälle ja ajoin parin mutkan jälkeen kuudentena. Ensimmäisen kierroksen täyttyessä ajoin heti “jokerille”, jonka jälkeen sain ajettua melko rauhassa monta hyvää puhdasta kierrosta, joiden avulla nousin lopulta kolmanneksi, Kallio kertasi.

Voittoon ajoi Guillaume De Ridder, RallyX Nordic -sarjan Supercar Lites -mestari parin vuoden takaa ja RX2-sarjan kaksinkertainen mitalisti, jolle toiseksi ajanut Henrik Krogstad antoi tiukan vastuksen aina ruutulipulle asti. Maalissa kaksikon välinen ero oli vain hieman alle kolme sekunnin kymmenystä. Kallio on RallyX Nordic -pisteissä ennen sunnuntaita kolmantena, kuuden pisteen päässä Krogstadista. RX2:n pisteissä tuusulalaisen sijoitus on puolestaan kuudes.

– Murtunut vasen ranne rajoittaa tekemisiä etenkin tiukoissa mutkissa, mutta näillä mennään. Sunnuntaina sää ja sitä kautta kelit voivat olla taas mitä tahansa, mutta saimme automme finaaliin hyvää iskuun ja se tuntui hyvältä ajaa. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen, Kallio katsoi positiivisin mielin kohti sunnuntain “grande finalea”.

Nysumin kilpailuviikonlopun toinen suomalaisedustaja on Crosskart Junior -luokassa kilpaileva Raoul Dahlqvist, joka alkuerissä jäi yhden keskeytyksen myötä viidenneksi eli viimeiseksi. Semifinaaleja ei ajettu, joten Dahlqvist starttasi finaaliin viidennestä ruudusta. Voittoon ajanut Erik Andersson nousi pisteissä kärkeen ennen sunnuntaina ajettavaa viimeistä osakilpailua. Neljänneksi sijoittunut Dahlqvist on pisteissä kolmantena, viiden pisteen päässä kärjestä.

Supercar-luokka oli Oliver Erikssonin näytöstä. Ruotsalainen oli ykkönen kolmesta alkuerästä kahdessa, ajoi semifinaaleissa ylivoimaisesti nopeimman ajan ja voitti finaalin viiden sekunnin turvin ennen toiseksi sijoittunutta Ben-Philip Gundersenia. Ulrik Linnemann oli kolmas, häviten Erikssonille reilut kahdeksan sekuntia. Eriksson käytännössä varmisti mestaruutensa jo lauantaina, sillä ainoa uhkaaja, tiimikaveri Fraser McConnell, on jäänyt Erikssonista jo 19 pistettä.

Kaikkien luokkien mestarit ja mitalistit ratkeavat lopullisesti tänään sunnuntaina, kun Nysumissa, Tanskassa ajetaan viikonlopun toinen osakilpailu. Alkuerät käynnistyvät kello 11.00 Suomen aikaa.

Lauantain finaalin tulokset

1) Guillaume De Ridder (BEL) 4.04,030
2) Henrik Krogstad (NOR) + 0,293
3) Jesse Kallio + 2,165
4) Linus Östlund (SWE) + 2,798
5) Jimmie Walfridson (SWE) + 4,445
6) Simon Olofsson (SWE) Keskeytys

Supercar Lites pisteet 4/5 osakilpailua

1) Henrik Krogstad (NOR) 95
2) Linus Östlund (SWE) 90
3) Jesse Kallio 89
4) Simon Olofsson (SWE) 88
5) Jimmie Walfridson (SWE) 59
6) Mats Oskarsson (SWE) 54
7) Gustav Johansson (SWE) 49
8) Martin Enlund (SWE) 49
9) Niklas Aneklev (SWE) 33
10) Nils Andersson (SWE) 33

RX2-sarjan pisteet 1/2 osakilpailua

1) Guillaume De Ridder (BEL) 29
2) Henrik Krogstad (NOR) 24
3) Simon Olofsson (SWE) 23
4) Linus Östlund (SWE) 21
5) Jesse Kallio 18
6) Jimmie Walfridson (SWE) 17
7) Gustav Johansson (SWE) 14
8) Martin Enlund (SWE) 11
9) Mats Oskarsson (SWE) 10
10) Hans-Ola Fröshaug (NOR) 10

Sunnuntain aikataulu Nysumissa

10.00 – Warm-up
11.00 – Ensimmäinen alkuerä
12.30 – Toinen alkuerä
14.30 – Kolmas alkuerä
16.00 – Semifinaalit
17.00 – Finaalit

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit