Jesse Kallio villitsi yleisön Kouvolassa – “Ei pysty sanoin kuvailemaan”

27.8.2019 / 14:29
Jesse Kallion auton takakate repsotti finaalissa, mutta ei ollut uhka voitolle (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Jesse Kallio järjesti komeat suomalaisjuhlat rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden kuudennessa osakilpailussa Kouvolassa sunnuntaina. Supercar Lites -luokkaan osallistunut Kallio kilpaili urallaan nyt ensimmäistä kertaa tässä sarjassa ja debyytti toi heti komean voiton.

Jesse Kallion, 20, tulokaskausi rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavassa RX2-luokassa ja nelivetoautolla on tuonut viidestä ajetusta osakilpailusta yhtä monta palkintosijoitusta. Kun ajamatta on vielä kaksi osakilpailua, on Kallio pisteissä toisena. Viime viikonloppuna Kallio debytoi samalla Olsbergs MSE -tallin autolla, millä ajaa RX2-luokkaa, RallyX Nordic -sarjassa ja Supercar Lites -luokassa, ajaen kotiyleisön edessä Kouvolassa komeaan voittoon.

– Olihan se huikea fiilis, ei sitä oikein pysty sanoin kuvailemaan, Kallio kommentoi tuoreeltaan finaalin jälkeen sitä ensifiilistä mikä maaliviivan ylittämisen jälkeen voittajana oli ollut.

Kallion palkintokaapista löytyi ennen Kouvolan kilpailua muun muassa RX Academyn mestaruus, RX Academyn talvisarjan mestaruus, sekä RX2-sarjasta viisi palkintosijoitusta. Nyt tulleen RallyX Nordic -sarjan osakilpailuvoiton tuusulalainen nostaa kuitenkin tähän astisista saavutuksistaan ykköseksi.

– Kotiyleisön edessä voitto ja vaikka eri sarja onkin, niin tässä sarjassa mukana on kuitenkin samoja kuljettajia kuin ketä vastaan olen koko kauden ajanut. Palkintosijoituksia on tullut, mutta voittoja ei ja nyt tuli voitto. Ei olisi parempaa paikkaa voinut olla avausvoitolle. Kyllä tämän nostan tähän astisista saavutuksista ykköseksi, Kallio hehkutti.

Alkueristä Kallio keräsi toiseksi suurimman pistepotin, mikä toi semifinaalilähtöön paalupaikan. Semifinaalia Kallio hallitsi startista maaliin, samoin finaalia, jossa tosin ensimmäisissä mutkissa riitti tapahtumia. Finaalissa paalupaikalta startannut Ben Philip Gundersen tuli Kallion ohittamaksi heti avausmutkassa. Kallio käänsi mutkaan niin, että Gundersenin auton keula osui Kallion autoon ja suomalainen ajautui ulos radalta leveäksi.

 

Jesse Kallio tuuletti voittoaan finaalin jälkeen Kouvolan rallicross-festivaalien yleisön edessä (Kuva: RPF).

 

“Kilpailu oikeaan paikkaan kaikin puolin”

Kallio kuitenkin teki onnistuneen pelastusliikkeen, paiskasi autonsa takaisin radalle ja ykköseksi. Gundersen osui Kallion autoon vielä seuraavassakin mutkassa niin, että suomalaisen autosta kate repsotti ikävän näköisesti. Gundersenin auton keula nousi jo Kallion auton takarenkaan päälle, mutta lisävahinkoa Kalliolle ei aiheutunut, vaan tämä piti kärkipaikkansa ja ajoi ylivoimaiseen voittoon. Gundersen putosi alun tilanteiden seurauksena neljänneksi ja lopulta tuomaristo hylkäsi hänet finaalin jälkeen.

– Starttiviivalla ajattelin, että nyt pistetään kaikki peliin, mitään hävittävää kun ei ollut. Hallitun riskin otin ensimmäiseen mutkaan ja ulkokautta päästiin “piikkiin”. Ylämäessä seuraavassa mutkassa tuli aika kova osuma takakonttiin, mutta sen jälkeen pääsin ajamaan omaa ajoa, Kallio kertasi finaalin tapahtumia.

Kouvolan radan pääkatsomossa sunnuntaina auringon alla rallicrossin festivaaleista nautti runsaslukuinen yleisö, joka otti suomalaissankarinsa kilpailun jälkeen vastaan raikuvin suosionosoituksin. Kallio ei suinkaan tyytynyt vain ajamaan upean yleisön ohi, vaan nuorukainen osoitti tilanteessa todellisen showmiehen otteita.

– Ajattelin, että nyt on pakko hypätä katolle, kyllä se voitto niin huikealta tuntui. Uskomaton fiilis, kun yleisö hurrasi! Ja tulihan siinä pienet “donitsitkin” pyöräytettyä heti maaliintulon jälkeen, Kallio naurahti.

MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2-luokan pistekakkosen status ilman muuta nosti Kallion etukäteen Kouvolan RallyX Nordic -sarjan osakilpailun ennakkosuosikiksi Supercar Lites -luokassa. Kallion mukaan ennakkosuosikin asema ei tuonut lisää paineita, kyseessä kun oli yksittäinen kilpailu, sarjan mestaruudesta Kallio kun ei taistele. Sen sijaan kova halu onnistua kotiyleisön edessä parhaalla mahdollisella tavalla lisäsi hieman paineita harteilla.

– Tottakai sitä halusi näyttää kaikille kotikisassa, että pystyn voittamaan. Ilman muuta tämä onnistuminen auttaa tulevaa Ranskan kilpailua ajatellen, se kun on edessä jo seuraavana viikonloppuna. Vielä kun oli pitkä ajotauko ennen Kouvolaa, niin tämä kilpailu tuli oikeaan paikkaan kaikin puolin, Kallio kiitteli.

Rallicrossin MM-sarja kilpailee tulevana viikonloppuna siis Ranskan Loheacissa ja RX2-luokalle kyseessä on kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Viiden palkintosijoituksen myötä Kallio taistelee tulokaskaudellaan tiukasti sarjan mestaruudesta, ero pistejohtajaan ja hallitsevaan mestariin Oliver Erikssoniin on 14 pistettä.

– Koitetaan menestystä Ranskassa samalla “attackilla” kuin nyt Kouvolassa. Viime vuonna ajoin Loheacissa Super1600-luokan kilpailun ja siellä ajettiin myös aiemmin testiä, joten rata on tuttu. Voittoa lähdetään hakemaan, Kallio päätti.

Supercar Lites ja Kouvolan finaalin tulokset

1) Jesse Kallio 3.41,018
2) Simon Olofsson (SWE) + 5,303
3) Anders Michalak (SWE) + 9,183
4) Jimmie Walfridson (SWE) + 9,274
5) Linus Östlund (SWE) + 13,202
6) Ben Philip Gundersen (NOR) hylkäys

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit