Jesse Kalliolla edessä kiireinen helmikuun alku – “Vihdoin ja viimein kausi alkaa”

3.2.2023 / 19:08
Jesse Kallion kilpailukausi käynnistyy Kuopion SM-rallilla (Kuva: Jesse Kallio Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Jesse Kallion osalta kilpailukauden avaus venähti helmikuun puolelle, mutta tuusulalaisen kohdalla hyvää kannatti odottaa, onhan Kalliolla edessään heti helmikuun alussa kaksi mielenkiintoista debyyttiä.

Jesse Kalliolle, 23, uran ensimmäinen täysi kausi rallin SM-sarjassa toi viime vuonna etuvetoluokan loppupisteissä neljännen sijan. Kallio ei etuvetoisen auton ratissa lopulta viihtynyt kuin yhden kauden ja tänä vuonna alla on Puolan M-Sportilta hankittu täysin uusi Ford Fiesta Rally3 -auto, neljällä vetävällä pyörällä varustettuna. Kallion nelivetodebyytti rallin SM-sarjassa ja SM2-luokassa tapahtuu tänä viikonloppuna ajettavassa Kuopion SM-rallissa.

– Vihdoin ja viimein meidän kausi alkaa! On sitä odotettukin siitä lähtien, kun uutta kalustoa saapui talliin. Testit ovat menneet omasta mielestä todella hyvin ja nelivetoinen auto osui heti käteen parin päivän treenisetissä. Todellisuus omasta vauhdista nähdään vasta lauantaina ensimmäisen pätkän jälkeen. Mutta oma fiilis on se, että mahdollisuudet on huipputulokseen ja sitähän tietysti lähdetään hakemaan, Kallio kommentoi tiedotteessaan.

Kallion suunnitelmissa on ajaa tänä vuonna neljä SM-rallia, sekä kolme MM-rallia: Ruotsi, Viro ja Jyväskylä. Ruotsin MM-ralli on edessä jo ensi viikolla ja kyseessä on Kalliolle uran ensimmäinen MM-ralli. Samalla hän täydentää varsin harvinaisen hattutempun, kilpailukokemusta kun löytyy Ruotsin MM-rallin jälkeen niin rallicrossin MM- ja EM-sarjoista, sekä myös rallin MM-sarjasta.

– Päädyimme tällaiseen kompromissiin kalenterin osalta, koska tavoitteet ovat kuitenkin kansainvälisissä kisoissa ja toki myös budjetti asettaa tietyt raamit kilpailuohjelmalle. Tällä kaavalla saamme arvokasta kokemusta kansainvälisistä kilpailuista tulevaisuutta ajatellen, Kallio taustoittaa.

Yhteistyökumppanit, sekä kaikki ihmiset, jotka ovat Kalliota uralla eteenpäin auttaneet, saavat tuusulalaiselta isot kiitokset. Ilman heitä Kallio ei olisi tässä tilanteessa juuri nyt.

– Tässä on saanut tehdä tuplamäärän hommia ennen kauden ensimmäistä kilpailua. Toivotaan, että Kuopio menee kaikin puolin hyvin, että voidaan hyvillä mielin sieltä lähteä MM-koitokseen, Kallio ennakoi.

 

Jesse Kallion kauden 2023 menopeli sai Kuopion SM-rallin alla uuden näyttävän värityksen (Kuva: Jesse Kallio Racing).

 

 

 

“Isäni ja Jarmo koulussa samalla luokalla”

Huippukaluston hankinnassa isossa roolissa on toiminut Kallion pitkäaikainen yhteistyökumppani Finsoffat ja Jarmo Honkanen.

– Honkanen oli hankkimassa itselleen Rally3-autoa. Saimme asiat sovituksi tämän huippukaluston osalta. Honkanen on kova lajin harrastaja ja myös hän tulee ajamaan uudella kilpurilla muutamia kisoja. Yhteinen historiamme ylettyy niinkin pitkälle, että isäni ja Jarmo ovat olleet koulussa samalla luokalla aikoinaan, Kallio kertoo.

Viime vuonna Kallion kartanlukijana yhtä vaille kaikissa kilpailuissa toimi Toni Nuikka. Tänä vuonna kartturin tehtävät ottaa kuitenkin hoidettavakseen omat ajohommansa viime kauteen lopettanut Jussi Lindberg, jonka kanssa Kallio on kilpaillut vuosina 2021-2022 yhteensä neljässä rallissa.

– Jussi ajoi itse vastaavalla kalustolla, joten uskon, että myös siitä on meidän tiimille suurta apua. Kiitän myös Tonia kaikesta opista rallin parissa. Toni tulee pysymään jatkossakin vahvasti mukana ja luultavasti tapaamme ralliautonkin kabiinissa tällä kaudella, Kallio vihjasi.

Lindberg kertoi viime vuonna Askolan Granit Rallin jälkeen, että päätös lopettamisesta oli kypsynyt jalkaleikkauksesta toipuessa. Lindberg kilpaili rallissa kuljettajana vuosina 2012-2022 muun muassa SM-sarjassa kahdessa eri luokassa, junioreissa, sekä Suomi Cupissa. Viime kauden päätteeksi kaulaan ripustettiin SM-pronssi samaisesta luokasta, jossa Kallio tänä vuonna kilpailee.

– Parhaimmat muistot löytynee varmaan vuodelta 2020, kun Mitsubishillä johdettiiin SM2-luokkaa ja taisteltiin mitaleista. Tottakai myös viimeisin talvikausi (2022) Roopea (Korhonen) ja Lauria (Joona) vastaan oli aika kovaa suorittamista, sekä Twingolla ajetut kaudet 2015-2018 tuottivat paljon oppia. Myös paljon hyviä kavereita on löytynyt ympäri Suomea, Lindberg muisteli menneitä vuosia.

Kuopion SM-ralli starttaa lauantai-aamuna Hotelli Iso Valkeisen edustalta kello 7.30 alkaen ja maalijuhlat puolestaan nähdään Kuopion torilla alkuillasta kello 17.32 alkaen. Kilpailussa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 94 kilometriä ja niistä ensimmäinen käynnistyy kello 9.15.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit