Jesse Kalliolla hyviä muistoja Norjasta vuoden takaa – “On se vaan makea paikka”

12.6.2019 / 13:04
Jesse Kallio ajoi Silverstonessa, Englannissa toiseksi (Kuva: Jakub Nitka / OMSE).

[ A- ] / [ A+ ]

Lähes päivälleen tasan vuosi sitten Jesse Kallio järjesti suomalaisjuhlat rallicrossin EM-sarjassa ajamalla legendaarisella Lånkebanenin radalla Hellissä, Norjassa Super1600-luokan voittoon. Nyt Kallio tekee paluun samaiselle radalle, kun edessä on MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2-sarjan kauden neljäs osakilpailu.

Jos oli Jesse Kalliolle, 20, vuoden takainen Norjan vierailu komean voiton myötä juhlaa, niin aihetta juhlaan on tarjonnut myös kuluvan kauden otteet RX2-sarjassa kolmen palkintosijoituksen myötä. Eikä juhlat ole jääneet ainoastaan onnistuneiden kilpailusuoritusten tasolle, vaan myös ratojen ulkopuolella Kallio pääsi juhlimaan nyt viimeisimmän kilpailutauon aikana.

– Ylioppilasjuhlat juhlittiin tässä välissä ja 20 vuotta tuli mittariin, Kallio sanoo ja lisää vielä, että tauolla on urakoitu ahkerasti myös autotallissa kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Hyvinkäällä ajettavien jokamiehenluokan SM-kisoja varten.

Kalliolle debyyttikausi rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavassa kovatasoisessa RX2-sarjassa on ollut onnistunut, kun kolme osakilpailua ovat tuoneet yhtä monta palkintosijoitusta. Espanjassa Kallio oli kolmas ja toukokuussa ajetuissa Belgian ja Englannin osakilpailuissa molemmissa toinen. Onnistuneen alkukauden myötä on selvää, että Kalliolla on fiilis korkealla, kun taas saa laittaa kypärän päähän ja lyödä oikean jalan auton lattiaan.

– Kyllä, hyvä fiilis on taas lähteä ajamaan! Ja varsinkin, kun aiemmissa kisoissa tulokset ovat olleet hyviä. Erityisen innolla tietysti odotan näitä nyt edessä olevia oikein kunnon rallicross-ratoja, Hell ja Höljes Ruotsissa sen jälkeen. Eikä se yhtään huononna fiilistä lähteä Norjaan, kun sieltä on hyviä muistoja viime vuodelta, Kallio naurahtaa.

Viime vuonna Kallio siis juhli Norjassa EM-sarjan Super1600-luokan voittoa, eikä tuusulalainen aio tyytyä tänäkään vuonna huonompaan sijoitukseen, vaikka luokka onkin vaihtunut.

– Voittoa tietysti lähdetään hakemaan, siihen kuitenkin kaikki edellytykset on olemassa. Kaikki tehdään sen eteen, mutta niin kuin on sanottu aiemminkin monta kertaa, niin ei se helppoa tule olemaan, Kallio muistuttaa.

Norjan Hellissä lauantain ohjelmassa ovat harjoitukset, sekä ensimmäiset ja toiset alkuerät. Sunnuntai polkaistaan käyntiin aamun lämmittelyllä, jonka jälkeen alkuerät paketoidaan kolmannella ja neljännellä alkuerävaiheella ennen iltapäivällä ajettavia semifinaaleja ja finaalia. Kallio, kuten moni muukin MM-sarjan kuljettaja, rankkaa Lånkebanenin radan sarjan ratoja vertailtaessa todella korkealle.

– Perinteinen rallicross-rata, paljon korkeuseroja ja hienoja mutkia, missä pitää oikeasti uskaltaa puskea oikein kunnolla. On se vaan makea paikka! Ohituspaikkoja ei täälläkään liikaa ole, niin startti tottakai merkitsee aina paljon. Joko pitää päästää startista kärkeen normikierrokselle tai sitten ensimmäisenä lisälenkille. Se ensimmäinen mutka on todella merkitsevässä roolissa, Kallio kuvailee.

RX2-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailua

1) Oliver Eriksson (SWE) 89
2) Jesse Kallio 76
3) Fraser McConnell (JAM) 61
4) Sami-Matti Trogen 57
5) Vasiliy Gryazin (RUS) 51
6) Ben-Philip Gundersen (NOR) 48

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit