Jesse Kalliolla kovien panosten viikonloppu Tanskassa – “Mestaruuksista taistellaan”

2.9.2020 / 05:08
Jesse Kallio sijoittui Arvikan osakilpailussa toiseksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Tulevana viikonloppuna Tanskan Nysumissa kilpailevalla Jesse Kalliolla on elämänsä tilaisuus voittaa kaksi mestaruutta saman viikonlopun aikana.

Jos koettiin viime viikonloppuna Kouvolassa suurta rallicrossin juhlaa MM-osakilpailujen muodossa, niin tulevana viikonloppuna laji-ihmisten katseet suuntautuvat Tanskaan ja Nysumiin, missä ajetaan Pohjoismaiden mestaruussarjan RallyX Nordicin kauden kaksi viimeistä osakilpailua. Supercar Lites -luokassa mukana nähdään 16 kuljettajaa ja heidän joukossaan myös Jesse Kallio, 21, joka kolmen ajetun osakilpailun jälkeen on luokan pisteissä toisena.

– Viivalla on hyvä kattaus kuljettajia ja on vain hyvä asia, että autoja on mukana paljon. Tulee kunnon kapinat, Kallio ennakoi tiedotteessaan.

Kallio suuntaa Nysumiin hieman “siipirikkoisena”, kun RallyX Nordic -sarjan edellisessä osakilpailussa Arvikassa, Ruotsissa tuusulalainen loukkasi viimeisessä alkuerälähdössä kätensä. Se kuvattiin Suomessa ja ranteesta löytyi pieni murtuma. Käsi on nyt kipsissä, mutta kilpailemista vamma ei kuitenkaan estä.

– Otamme kipsin viikonlopuksi pois ja teippaamme ranteeni. Ei käteni missään nimessä täydessä iskussa ole, mutta kun kysymyksessä on kauden viimeiset startit, niin tottakai lähden mestaruuksista ajamaan. Onneksi kysymyksessä ei ollut leikkaushoitoa vaatinut vamma ja loukkaantunut käsi oli vasen, sillä oikeaa kättäni tarvitsen ohjaamisen lisäksi vaihtamaan auton vaihteita. Murtuman takia se olisi ollut mahdotonta, Kallio taustoittaa.

Arvikassa Kallio taisteli kipeästä kädestään huolimatta finaalissa toiseksi.

– Startissa joku osui autoni etupyörään ja vasen käteni jäi tilanteessa ohjauspyörän puolien väliin. Ratti löi terävästi ranteeseeni ja se isku sattui ihan kunnolla. Varikolla käteni paketoitiin niin, että pystyin jotenkin ajamaan. Semifinaalissa taistelin kipuja vastaan ja sijoituin toiseksi. Pääsin starttaamaan finaaliin toisen rivin kolmosruudusta. Käteeni ajaminen sattui kyllä kovasti, Kallio myönsi kauden kolmannen osakilpailun jälkeen.

 

Jesse Kallio taistelee tulevana viikonloppuna Tanskan Nysumissa kahdesta rallicross-mestaruudesta (Kuva: RPF).

 

“He sekoittavat pakkaa”

Kallio on Supercar Lites -luokan pisteissä siis toisena, mutta tasapisteissä pistejohtaja Henrik Krogstadin kanssa. Sen lisäksi, että Nysumissa taistellaan Pohjoismaiden mestaruudesta, niin mukana on myös rallicrossin MM-sarjasta tuttu RX2-sarja, jonka mestaruus ratkaistaan myös Nysumissa, kerrasta-poikki-menetelmällä, koska koronan takia sarjan osakilpailut tältä vuodelta peruttiin. RX2:ssa kilpaillaan samalla kalustolla kuin Supercar Litesissäkin.

– Pistetilanne RallyX Nordic -sarjan puolella on hyvä ja RX2-luokassa kaikki on auki. RX2-luokka keräsi Tanskaan myös viime vuonna MM-sarjassa ajaneita kilpailijoita, joten Pohjoismaiden sarjan ulkopuolelta tulevat kuljettavat vievät varmasti muilta pisteitä ja he sekoittavat pakkaa, Kallio korostaa.

Yksi RallyX Nordic -sarjan ulkopuolelta Nysumiin saapuvista kuljettajista on Guillaume De Ridder, joka viime vuonna ajoi Supercar-luokassa täyden MM-sarjan GCK Academyn Renault Cliolla. RX2-sarjan vuoden 2017 pistekolmonen ja vuoden 2018 pistekakkonen saavutti viime vuonna kymmenestä osakilpailusta kaksi semifinaalipaikkaa. Ei RallyX Nordic -sarjan De Ridderille suinkaan uusi tuttavuus ole, voittihan belgialainen Supercar Lites -luokan mestaruuden vuonna 2018.

Nysumin rata on Kalliolle uusi tuttavuus, mutta kuten tämän lahjakkaan kuljettajan kohdalla on aiempina vuosina nähty aikaisemminkin monta kertaa, Kalliolla on kyky oppia uusi rata todella nopeasti.

– Olen tutkinut videoita ja incar-tallenteita ja harjoitellut rataa niiden perusteella. Edellistä kilpailua nopeampi rataprofiili sopii varmasti minulle paremmin. Hieno rata näyttäisi kaikin puolin olevan, Kallio kehuu.

RallyX Nordic -sarjassa Supercar Lites -luokan mestaruuden ovat aiempina vuosina voittaneet muun muassa Kevin Hansen, Thomas Bryntesson, sekä Ben-Philip Gundersen. Siinä missä Pohjoismaiden mestaruus tarjoaa kuljettajalle mainetta ja kunniaa, niin RX2:n puolella tilanne on toinen. Mestariksi kruunattava kuljettaja kun kuittaa palkinnoksi täyden kilpailupaketin MM-sarjaan yhteen osakilpailuun ensi kaudella ja sähköauton rattiin RX2-sarjan korvaavassa ERX2:ssa.

– Mestaruuksien voittaminen vaatii alkuerissä tasaisuutta ja pääsyä molempina päivinä finaaliin. Ja toki finaalissa pitää sitten löytyä jo vauhtiakin ja taistelua, sillä finaaliviikonlopun taso on sen verran kova, että ei siellä ihan voi vain ajella menemään. Mestaruuksista taistellaan, Kallio vakuuttaa.

RallyX Nordic ja Supercar Lites pistetilanne

1) Henrik Krogstad (SWE) 71
2) Jesse Kallio 71
3) Linus Östlund (SWE) 69
4) Simon Olofsson (SWE) 65
5) Mats Oskarsson (SWE) 44
6) Jimmie Walfridson (SWE) 42
7) Martin Enlund (SWE) 38
8) Gustav Johansson (SWE) 35
9) Nils Andersson (SWE) 32
10) Dan Skocdopole (CZE) 28

Kuljettajat Nysumissa

8 Gustav Johansson (SWE)
9 Gregory Fosse (FRA) *
10 Martin Jonsson (SWE)
11 Mats Oskarsson (SWE)
14 Nils Andersson (SWE)
18 Linus Östlund (SWE)
33 Lars Erik Haug (NOR)
47 Jesse Kallio
52 Simon Olofsson (SWE)
60 Martin Enlund (SWE)
77 Henrik Krogstad (NOR)
90 Jimmie Walfridson (SWE)
91 Niklas Aneklev (SWE)
96 Guillaume De Ridder (BEL) *
99 Hans-Ola Froshaug (NOR) *
999 Dan Skocdopole (CZE)

* = Ei ole kilpaillut tällä kaudella RallyX Nordic -sarjassa

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Jesse Kallion kommentit: Tiedote


Facebook kommentit