Jesse Kalliolla tapahtumarikas lauantai – “Toinen kuljettaja ajoi ihan surutta päin”

15.9.2018 / 21:04
Jesse Kalliolla riitti tapahtumia Bikerniekin lauantaissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjan Super1600-luokan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu Latvian Riiassa oli lauantain osalta tapahtumarikas Set Promotion -tiimin Jesse Kalliolle.

Super1600-luokan EM-pisteissä kuudentena neljän ajetun osakilpailun jälkeen oleva Jesse Kallio kilpailee nyt ensimmäistä kertaa urallaan Bikerniekin radalla Latvian Riiassa. Juuri tästä syystä lauantai-aamun vapaat harjoitukset olivat Kalliolle erittäinkin tärkeässä roolissa.

– Oli siinä hieman tekemistä. Haastava rata ja mutkat on tosi hankala saada alkuun osumaan. Ennen ensimmäistä alkuerää sitten mietittiin ja saatiin asioita paremmaksi, Kallio kommentoi UrheiluUutiset.comille.

Ensimmäisen alkuerän startti ensimmäiseen mutkaan asti kulki Kalliolta hyvin, mutta sitten kaikki muuttui.

– Pääsin startin jälkeen taittamaan ekaan mutkaan toisena, mutta toiseen mutkaan tuli iskua kilpakumppanilta. Siinä pyörittiin, ei pyörähdetty ympäri, mutta sen verran, että putosin viimeksi. Lähdin sitten nousemaan sijoituksia, kunnes kolmannen kierroksen viimeisen mutkan ulostulossa toinen kuljettaja tuli lisälenkiltä ja ajoi ihan surutta päin. Pyörähdin ympäri ja putosin taas viimeiseksi, Kallio harmitteli.

Pyörähdyksen ja aikatappion lisäksi myös Kallion auto otti osumaa.

– Iskari meni rikki ja taka-akseli vääntyi. Ei siinä ollut enää mitään muuta tehtävissä, kuin nilkuttaa maaliin asti, sijalle 20. ensimmäisen alkuerän kokonaistuloksissa päätynyt Kallio sanoi.

Tilanteessa Kallion päälle ajanut Pavel Vimmer sai hölmöilystään 10 sekunnin aikasakon. Säännöissä kun selkeästi sanotaan, että lisälenkiltä tuleva kuljettaja on aina väistämisvelvollinen.

– Tulin normirataa ihan omaa linjaani. Vimmer tuli lisälenkiltä ja suoraan minun auton takarenkaaseen. Raju isku.

Toisessa alkuerässä Kallio kiilasi kärkikymmenikköön ollen yhdeksäs. Viimeisellä kierroksella tapahtunut komea ohitus sai Bikerniekin radan runsaspäiseltä yleisöltä ansaitut aplodit.

– Tarpeeksi kun annoin painetta, niin kaveri alkoi edessä haparoimaan ja pääsin kuittaamaan. Vaikka aika ei ollutkaan hyvä, kun joutui ajamaan perässä ja taistelemaan, niin hyvä kun sai lähtövoiton.

Muista luokista poiketen Super1600-luokka ajoi lauantaina kolme alkuerää. Ja myös kolmannessa alkuerässä Kallio todisti tapahtumarikasta lähtöä. Nyt sijoitus oli seitsemäs.

– Siinä kanssa sattui ja tapahtui, en edes muista kaikkea. Pääsin toiseksi startista ja lähdin hiillostamaan kärjessä ajavaa. Sitten kun päätin mennä lisälenkille, niin kärkikaveri päättikin lopulta koukata minun eteen. No sitten se ja normirataa ajanut toinen kuljettaja kilkkasi toisensa ja pääsin kuittaamaan ohi lähtövoittoon, Kallio kertasi.

Kolmen alkuerän jälkeen Kallion sijoitus on kokonaistilanteessa kymmenes, kun semifinaaliin etenee alkuerien 12 parasta kuljettajaa. Viimeinen alkuerä on ohjelmassa sunnuntaina, samoin kuin semifinaalit ja finaali.

– Kaikki pitää laittaa huomenna peliin viimeisessä erässä ja yrittää, Kallio päätti.

Teksti: Jari Hotti, Riika – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit